ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.22/5/13

Εκπαίδευση πιλότων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας από πιλότους της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας

Περίπου δύο μήνες διήρκεσε η εκπαίδευση πιλότων του ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας από προσωπικό της μονάδας αεροπορίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Το πρόγραμμα υποστήριξαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Έσσης και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διαθέτοντας εκπαιδευτές. Με τον κύκλο εκπαίδευσης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του ελληνικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και κατόπιν εντολής της υπηρεσίας υποστήριξης του ΝΑΤΟ NSPA, έντεκα έλληνες πιλότοι μπόρεσαν να εκπαιδευθούν στους δύο τύπους ελικοπτέρων, τους οποίους διαθέτει το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα. Με τον τρόπο αυτό κατέστη ακόμη δυνατό να ανανεωθούν και οι απαιτούμενες άδειες και εξουσιοδοτήσεις.

ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΚΙ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΠ.ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ
Νέο ρομπότ πυρόσβεσης JELKA-4 σώζει ζωές

Χάρη σε κονδύλια της ΕΕ, μία κροατική εταιρεία συνεργάστηκε με πέντε ακόμη εταίρους από την Ελλάδα, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο για την παραγωγή ενός τηλεκατευθυνόμενου ρομπότ που μπορεί να βοηθά τους πυροσβέστες σε κρίσιμες καταστάσεις.

διαβάστε περισσότερα