ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.17/4/12

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Των Αναστάσιου Μανιάτη, Μέλους του Δ.Σ.της Ε.Α.Π.Σ -Υπεύθυνου Κινητοποίησης και του Ιωάννη Σταμούλη Ταμία του Δ.Σ.της Ε.Α.Π.Σ.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια πρωτοφανούς λιτότητας, η Συγκυβέρνηση των δυνάμεων του Μνημονίου χωρίς καμιά Λαική Νομιμοποίηση, και σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ), πήραν αποφάσεις που οδηγούν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας και της χώρας μας σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τον Κεφαλικό Φόρο ,τα Χαράτσια ΔΕΗ, της μειώσεις σε Μισθούς και Συντάξεις, την μείωση των Κατώτατων Μισθών των Επιδομάτων Ενεργείας και των Κοινωνικών Επιδομάτων, την Ληστρική επιδρομή στα Ασφαλιστικά Ταμεία (PSI), τα Ρήτρα Θανάτου, την Κατάλυση των Δημοκρατικών Θεσμών με την επιβολή στον Ελληνικό Λαό της Κυβέρνησης Ράιχενμπαχ, καθώς και την Εκποίηση της Δημόσιας και ιδιωτικής Περιουσίας.
Με τις αποφάσεις τους, μετέτρεψαν τη βαθιά και πολλαπλή κρίση της κοινωνίας σε κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Έχει γίνει πια σαφές σε όλους τους Έλληνες Πολίτες ότι το «κούρεμα» και η νέα δανειακή σύμβαση μόνο δεινά θα φέρουν στο σύνολο των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων, επαγγελματιών, αγροτών και νέων που ζουν σε τούτη τη χώρα.
Η κυβέρνηση Συνεργασίας δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της, και μετεκλογικά, προς όφελος μόνο των πλούσιων, των τοκογλύφων και των τραπεζών.
Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να εφαρμοστεί.
Η εκτροπή αυτή πρέπει να σταματήσει.
Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός.
Σήμερα τίθεται με μεγαλύτερη οξύτητα το ερώτημα ποιος θα πληρώσει την κρίση:

Ο κόσμος της εργασίας ή το κεφάλαιο.

Η αποτυχία των Μνημονίων, πού τα επέβαλαν τα Οικονομικά Κέντρα- Ξένα και Εγχώρια με τους πραιτοριανούς τοποτηρητές τους, έχουν φανερή πια αδυναμία να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες εργασίας, αλλά και παροχές δημόσιας υγείας και παιδείας στον Ελληνικό ΛΑΟ.
Έτσι κάνουν επιτακτική, αλλά και επίκαιρη μία άλλη Πολιτική Προοπτική.

Μπροστά στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι ελίτ, οι τράπεζες, οι «αγορές», το κεφάλαιο ενάντια στον κόσμο της εργασίας, η προστασία μας από την μνημονική λαίλαπα που σαρώνει τη ζωή μας, πρέπει να είναι μια άλλη πολιτική.

Μια πολιτική που να εκφράζει την βούληση των μη προνομιούχων πολιτών της πατρίδας μας, μια προοδευτική λαική πολιτική που να εκφράσει το μεγάλο κοινωνικό μέτωπο που συγκροτείται από τους ενεργούς πολίτες.

Μια πολιτική που να δημιουργήσει διέξοδο από την βαθιά κρίση που πλήητει βάναυσα την χώρα μας.

Μιά πολιτική που να εκφράσει το μεγάλο κοινωνικό μέτωπο πολιτών των πολιτών που νιώθουν στο πετσί τους την αδικία,την φτώχεια, την εξαθλίωση, την βαρβαρότητα.

Και αυτή η λαική οργή, ο θυμός και η αγανάκτιση δεν πρέπει να είναι απλά μιά ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά μια πολιτική επιλογή που θα οδηγήσει σε μιά λαϊκή εντολή, που θα συστήσει ένα προοδευτικό συνασπισμό εξουσίας.

Ένας συνασπισμός εξουσίας ,που θα φέρει στην πατρίδα μας, μια εναλλακτική Κυβερνητική πρόταση απέναντι στην κρίση.
Θα απαλλάξει τη χώρα μας από το μνημόνιο, θα δώσει σταθερότητα, προοπτική και ελπίδα, όχι μονάχα στον ελληνικό λαό, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης.
Γιατί η ανατροπή στην Ελλάδα θα είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη.

Βέβαια το "μαύρο μέτωπο" απλώνει τα εκβιαστικά διλλήματα και τις κυνδινολογίες, γιά τα άδεια ράφια - κ,λ,π.
Το σύστημα παίζει τα ρέστα του, αυτή είναι η αλήθεια.

Αν η Ελλάδα κάνει την αλλαγή, αύριο τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην Ευρώπη. Η σιδηρά κυρία Μέρκελ, θα υποχρεωθεί να αλλάξει στάση απέναντι στην Ελλάδα,το ΔΝΤ θα πρέπει να διαχειριστεί ένα αρνητικό προηγούμενο για τη φήμη και την αξιοπιστία του Ταμείου και οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να συμβιβαστούν με την ιδέα και την πραγματικότητα μιας άλλης Ελλάδας – μιας Ελλάδας που δεν δέχεται χωρίς αντίλογο ό,τι της προτείνουν, αλλά μιας Ελλάδας που απαιτεί, διεκδικεί και διαπραγματεύεται για το συμφέρον του ελληνικού λαού .

Ιδιωτικοποίηση ΕΔ!Προσεχώς στην Ελλάδα;Τα πρώτα "πειράματα" γίνονται


Υπάρχει περίπτωση να δούμε και στην Ελλάδα το “φρούτο” που ανθίζει στις ΗΠΑ,αλλά σιγά,σιγά και σε άλλες χώρες; Υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε την “ιδιωτικοποίηση” των ΕΔ; Όλα πλέον είναι πιθανά την εποχή της “παγκοσμιοποίησης” και στην Ελλάδα ,έχουν αρχίσει να γίνονται …πειράματα!

Δεν είναι μυστικό ότι η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με τις ΕΔ έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να γίνεται σε ατομικό επίπεδο,αλλά πλέον ο αριθμός εν ενεργεία στρατιωτικών που λόγω οικονομικής ανάγκης υποκύπτουν στον “πειρασμό” μιας δεύτερης και πιο καλοπληρωμένης δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα είναι μεγάλος.

διαβάστε περισσότερα

Έρχεται το μεγάλο «ψαλίδι» στα επιδόματα μετά τις εκλογές! Ποια θα κοπούν


Σε επίπεδα… Τριτοκοσμικής χώρας είναι πολύ πιθανό να φθάσουμε σύντομα τόσο εξαιτίας της δραματικής μείωσης των μισθών όσο και εξαιτίας της μεγάλης περικοπής των ειδικών επιδομάτων.
Με βάση τις επιταγές της τρόικας που θα ακολουθηθούν μετά τις εκλογές, πολλά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ως βοήθημα στους Έλληνες θα ψαλιδιστούν ή θα κοπούν πλήρως.
Όλα δείχνουν με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες ότι …χέρι θα μπει σε όλα τα επιδόματα που χορηγούνται σήμερα ακόμη και σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα

«Οχι» Σαμαρά σε περαιτέρω περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις

Μάχη προκειμένου να αποκλειστούν νέες μισθολογικές περικοπές στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, δεσμεύτηκε πως θα δώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο.


Ο κ. Σαμαράς γνωστοποίησε τη συνάντηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου έγραψε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ότι θα δώσουμε μάχη προκειμένου να αποκλειστούν άλλες μισθολογικές περικοπές. Αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί τους έχουμε ανάγκη ως Έθνος, αλλά και γιατί κι εκείνοι πρέπει να αισθάνονται ότι υπάρχει πρόνοια για αυτούς», τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «η Πολιτεία αναγνωρίζει τις θυσίες που κάνουν καθημερινά για την Ελλάδα».