ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.13/3/17

Η διασύνδεση της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ. με την κοινωνία ως μέσο, για την επαναφορά του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες

Όσοι παρακολούθησαν την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για θέματα που αφορούν τον τομέα της προστασίας του πολίτη, είχαν –δίχως αμφιβολία- τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον πρωθυπουργό της χώρας να μιλάει για ένα θέμα φλέγον, για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας, ωσ ένα φαινόμενο σύνηθες, σαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας

Γράφει ο ‘Αγγελος Αγραφιώτης μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Ακούσαμε εμβρόντητοι τον κ. Τσίπρα να αναφέρει ότι “…ναι, η προστασία του πολίτη είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, αλλά δεν είναι επίκαιρο…”, λέγοντας μάλιστα ότι η εγκληματικότητα υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο!

Με την προσέγγισή του αυτή όμως δημιούργησε –και όχι άδικα- έντονο σκεπτικισμό, αναφορικά με τη σοβαρότητα που η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα τόσο σημαντικό τομέα για την διασφάλιση της κοινωνικής ηρεμίας, αλλά και την βαρύτητα που αποδίδει στην υλοποίηση μίας υπεύθυνης και αποτελεσματικής αντιεγκληματικής πολιτικής.

Οφείλουμε, βέβαια, να αναγνωρίσουμε ότι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα δεν αποτελούν τα “δυνατά χαρτιά” της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αποτελεί, παράλληλα, γεγονός ότι η ανασφάλεια (σε όλους τους τομείς) αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες αποσταθεροποίησης ενός κοινωνικού συνόλου, βασικό ανάχωμα σε κάθε προσπάθεια επαναφοράς στην κανονικότητα και την πρόοδο. Και δυστυχώς το αίσθημα της ανασφάλειας αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό που η σημερινή κυβέρνηση έχει καταφέρει να εμφυσήσει στους πολίτες, ένα συναίσθημα που κάθε μέρα που περνά γίνεται και ισχυρότερο είτε μιλάμε για τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής, είτε για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.