Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

3/1/12

2012 ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΟΦΤΩΧΩΝ


Δε μπορώ πατρίδα, να σε βλέπω τοιούτως και των σκοτωμένων τα παιδιά και οι γριγές να διακονεύουν και τις νιές να τις βιάζουν διά κομμάτι ψωμί εις τιμή τους οι απατεώνες της πατρίδος.
3-9-1843 Από τη διαθήκη του Στρατηγού Μακρυγιάννη

169 χρόνια μετά η πατρίδα τούτη που με αίμα και θυσίες κέρδισε την ανεξαρτησία της, ζει πάλι μια αδυσώπητη δέσμευση, αυτή τη φορά από τους δανειστές, τις αγορές, το απάνθρωπο κεφάλαιο, και τα αφεντικά της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και τους ντόπιους υποτακτικούς της.
Η νέα χρονιά φανερώνει την βαθιά ύφεση που σκεπάζει τη χώρα και τη σταδιακή, αλλά σταθερή εξαθλίωση που βιώνουμε σε αυτήν εδώ την εσχατιά της Ευρώπης.
Η σκληρή πραγματικότητα αποτυπώνεται με εφιαλτικό τρόπο στην έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης του 2010 που συνέταξε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Σύμφωνα με την έρευνα το χρηματικό όριο της φτώχειας ανέρχεται σε 7.178 ευρώ ανά άτομο, ενώ για οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, ανέρχεται σε 15.073 ευρώ.

Διαβάστε την ανάρτηση του Ταμία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Ιωάννη Σταμούλη
Tο άρθρο δημοσιεύεται και στο http://blokoteam.blogspot.com

Απολύσεις σε στρατό, αστυνομία, κλείσιμο ΑΕΙ-ΤΕΙ


Σε μέτρα-σοκ τόσο για τον ιδιωτικό, όσο και για το δημόσιο τομέα θα υποχρεωθεί η Κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους επίσημους δανειστές μας να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να... πάρουμε έγκαιρα τα 89 δισ. της επόμενης δόσης.

Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει οπωσδήποτε να έχει ρευστό ώστε να αποπληρώσει 75 δισ. ευρώ για τόκους και 14,9 δισ. ευρώ για το τριετές ομόλογο που λήγει στις αρχές Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα

Πολύδωρας: "Ήθελαν να κάψουν τον Καραμανλή το 2007"


Τεσσεράμιση χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, λύνει τη σιωπή του και απαντά σε όσους "χλεύαζαν" τις δηλώσεις του περί "ασύμμετρης απειλής". Εξαπολύει επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για την τότε στάση του και σχολιάζει τις δηλώσεις Γιλμάζ, περί Τούρκων πρακτόρων - αυτουργών των εμπρησμών.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία", ο κ. Πολύδωρας δηλώνει απολύτως βέβαιος, ότι οι πυρκαγιές που κατέκαιαν τη χώρα το 2007, ήταν μέρος οργανωμένου σχεδίου, με στόχο την ανατροπή του Κώστα Καραμανλή. "Πού είναι σήμερα οι συκοφάντες μου;", διερωτάται.

διαβάστε περισσότερα

Με το πενάκι του συναδέλφου Σπ.Μουρατίδη