Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

23/2/11

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Π.Σ.2011

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις και προαγωγές των ανωτέρων και ανωτάτων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για το 2011.

Και οι φετινές κρίσεις και προαγωγές όπως μονότονα επαναλαμβάνουμε, τα τελευταία χρόνια, είχαν ως βασικό χαρακτηριστικό τους την χρησιμοποίηση από την ηγεσία, των εργαλείων του αναχρονιστικού του θεσμικού πλαισίου των κρίσεων και προαγωγών, που επιτρέπει τις επιλογές με δυσδιάκριτα και υποκειμενικά κριτήρια που δημιούργησαν και φέτος, για πολλοστή φορά το αίσθημα της αδικίας στους αποστρατευθέντες ή στους παραληφθέντες από την προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία δεν προχώρησε στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του θεσμικικού πλαισίου των κρίσεων και προαγωγών, διατηρώντας τις συνθήκες αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και πολλές φορές έλλειψης νομιμότητας, που θα φανεί και φέτος με τις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις που εκ των υστέρων θα καταδείξουν όπως και κάθε χρόνο το καταφανές άδικο πλείστων εκ των δυσμενών κρίσεων.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




Με μαζικότητα,παλμό και αγωνιστικό φρόνημα, γεμίσαν τους δρόμους της Αθήνας, οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Ολοι οι άνθρωποι του μόχθου, που βλέπουν το μικρό εισοδημά τους να
λεηλατείται από την μνημονιακή πολιτική και τους ντόπιους διαχειριστές της.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ- ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας.

Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, μέσα από το μνημόνιο, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.

Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Τα εισοδήματά μας μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, των διοδίων, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα καταργούνται με τους αντι-ασφαλιστικούς Νόμους.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ