Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

20/10/10

ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΤΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ


Κατά την ακρόαση των φορέων από την Επιτροπή Οικονομικών του νομοσχεδίου για την σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, την βελτίωση του θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων κ.α., οι εκπρόσωποι ομοσπονδιών των εργαζόμενων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Β. Χρονόπουλος και Γ. Κυριακόπουλος πρότειναν την μείωση του παράβολου για τον τεχνικό έλεγχο στα 20 ευρώ για τα ΙΧ και 35 ευρώ για τα φορτηγά ώστε να αποτελέσει κίνητρο για να έλθουν όλοι οι κάτοχοι των οχημάτων κι επίσης να περνούν τα οχήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τα δημόσια ΚΤΕΟ χωρίς παράβολο ή με το ελάχιστο κόστος καθώς σήμερα δεν περνούν από έλεγχο.

Ο δημόσιος τομέας στόχος των νέων περικοπών

Σε αλλαγή του μείγματος των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2011 προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο μετά και την αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος των προηγούμενων ετών, που απαιτεί πρόσθετες παρεμβάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και σχολείο για το περιβάλλον

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής συνδιοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UΝΕSCΟ, την τριήμερη διασχολική δράση «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και σχολείο για το περιβάλλον» στις 20, 21 & 22 Οκτωβρίου 2010 από τις 9.00 π.μ. έως και τις 12.15 μ.μ. για 900 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων. Συμμετέχουν και σχολεία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» από τη Β΄ Διεύθυνση Πρωτ. Εκπ/σης Αθηνών.
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και δραστηριοποίηση μαθητών και μαθητριών σε θέματα και ζητήματα του περιβάλλοντος και της αειφορίας που σχετίζονται με την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Η διασχολική δράση θα εφαρμοστεί μέσω ενός στοχευμένου εκπαιδευτικού, βιωματικού προγράμματος με σκοπό την ενεργό συμμετοχή μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και πυροσβεστών.
Στο πλαίσιο της διασχολικής δράσης την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 στις 11.30 π.μ. θα τιμηθούν για τη συμβολή τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UΝΕSCΟ και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η δράση Θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (Π. Περιφ. Οδός Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, Ανατ. Αττικής, τηλ. 22993 20800).