Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

11/7/11

MΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ




Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από χθες νωρίς το πρωί η Κύπρος μετά την ισχυρή έκρηξη στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και την ηλεκτροδότηση του νησιού.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 12 ενώ υπάρχουν επίσης 62 τραυματίες, οι τρεις από τους οποίους είναι σοβαρά.
Η έκρηξη σημειώθηκε στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί λίγο πριν τις 6 πμ.
Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να υπήρχε πρόβλημα με εμποροκιβώτια, που ήταν αποθηκευμένα στη βάση,τα οποία περιείχαν τις εκρηκτικές ύλες. Η καταστροφική έκρηξη σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να σημειώθηκε μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε πλησίων των εμποροκιβωτίων,

“Θα καεί η χώρα και θα ψάχνουν πάλι ποιος φταίει”


Ανοχύρωτη η χώρα απέναντι στην πύρινη απειλή, όπως καταγγέλουν άνθρωποι που εργάζονται για χρόνια στην πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών.Λόγω της κρίσης τα κονδύλια δεν έχουν φτάσει ακόμη στους δήμους, ενώ τεράστιες ελλείψεις υπάρχουν και στην πυρόσβεση όπως λένε γνωρίζοντες.

Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ του Mega, στο οποίο ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, λέει ότι ακόμη δεν έχουν έρθει τα κονδύλια για προσλήψεις στην πυρόσβεση με αποτέλεσμα να προσπαθούν να επιστρατεύσουν εθελοντές.

Ίδια εικόνα και από τους δασολόγους. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, Νίκος Μπόκαρης, αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που αργούν τόσο τα κονδύλια, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί και να μην έχουν διανοιχτεί δασικοί δρόμοι. “Θα καεί η χώρα και θα ψάχνουν πάλι ποιος φταίει” σημειώνει

Διαβάστε περισσότερα

Επιβ εβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην αντιμετώπιση των πρώτων πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το να βρεθούμε αντιμέτωποι και φέτος το καλοκαίρι με τον εφιάλτη των πυρκαγιών, ήταν θέμα χρόνου. Δυστυχώς, όμως, από την πρώτη στιγμή ήδη επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι μας.
Οι σοβαρότατες ελλείψεις και η επιχειρησιακή υστέρηση της Πυροσβεστικής, που οφείλεται στο γεγονός ότι οι πυροσβέστες στερούνται πλέον ακόμα και βασικών μέσων για να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη αποστολή τους, σε συνδυασμό με την πλημμελή προετοιμασία της πολιτείας για την αντιπυρική περίοδο, επιτείνουν τον κίνδυνο για ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκου.

Αλήθεια για την κρίση στην Ελλάδα


Αγαπητοί συνάδελφοι, φαίνεται από τα τελευταία γεγονότα, ότι η Ελλάδα έχει μπει στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών διαθέσεων των παγκόσμιων μεγαλοτραπεζιτών, οι οποίοι σπεκουλάρουν και ζητούν την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού για να αυξήσουν το χαρτοφυλάκιό τους και να γονατίσουν οικονομικά την χώρα μας. Η συνταγή είναι γνωστή, δημιουργούν την τεχνητή φούσκα του χρέους μέσα από τα ασφάλιστρα κινδύνου και την διαιώνιση στα τοκοχρεολύσια, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να αναγκάζουν χώρες όπως η Ελλάδα να υποθηκεύουν τον εθνικό τους πλούτο και την εν γένει εθνική τους υπόσταση...

Διαβάστε την ανάρτηση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Ιωάννη Αρτοποιού

Καμένοι από χέρι

Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" 11-7-2011

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Κ. Χρήστο Παπουτσή.


«Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.»
George Santayana, 1863-1952, Ισπανοαμερικανός φιλόσοφος

Η πολιτική σας δράση ξεκινά από τα νεανικά σας χρόνια:
·Στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στις εξεγέρσεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973
·Στο φοιτητικό κίνημα Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε. (1978-1980)
·Ποιος μένει πιστός σ? αυτόν που εγκαταλείπει τον εαυτό του;
·Φίλιπ Σίντεϋ ( 1554-1586 , Άγγλος ποιητής & αυλικός)

Κ. Υπουργέ:
Αρκετά γυρίσατε πλάτη στους προστάτες της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους απαξιώνοντας τους ιδίους στερώντας την ενημέρωση και τον διάλογο για πολιτικές που εφαρμόζονται ερήμην του.
Η στάση σας δεν έχει προηγούμενο. Για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της μεχρι τώρα θητείας σας ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν δεχτήκατε να γίνει συνάντηση με του αιρετούς εκπροσώπους των Αξιωματικών του Π.Σ προκαλώντας την εγκατάλειψη όλου του Πυροσβεστικού Προσωπικού στερώντας την ενημέρωση και την κατάθεση προτάσεων εκ μέρους του στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε όλη την ανοικτή επιστολή του μέλους του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ και Υπεύθυνου Κινητοποιήσεων, Μανιάτη Αναστάσιου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ MEGA




Δείτε το σχετικό βίντεο