Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

14/9/11

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ



Τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας με πλήρη συνείδηση των ευθυνών που έχουν έναντι των χιλιάδων συναδέλφων που τα εμπιστεύονται και τα στηρίζουν στον συνδικαλιστικό τους αγώνα, απευθύνονται σε εσάς προσωπικά με την ύστατη ελπίδα ότι θα συμμεριστείτε την αγωνία μας και θα λάβετε τις αναμενόμενες από το σύνολο των ενστόλων καταλυτικές αποφάσεις για την περαιτέρω λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.Σας ακούσαμε Κύριε Πρωθυπουργέ να δηλώνετε από το βήμα της 76ης ΔΕΘ ότι «παραγωγική Ελλάδα σημαίνει σιγουριά και προστασία του πολίτη και ίδια δικαιώματα για όλους» και απαντήσατε στο ουσιώδες ερώτημα «Μπορούμε; Ασφαλώς μπορούμε και πρέπει».Χωρίς να κάνετε καμία άλλη αναφορά στα Σώματα Ασφαλείας και στον πρωταρχικό τους ρόλο στις σημερινές πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, μας αφήσατε με την πικρή γεύση των περικοπών του προϋπολογισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έρχεται ευθέως να υπονομεύσει την ίδια τη δική σας πολιτική κατεύθυνση για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας σε όλη την επικράτεια, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την οικονομική ανάκαμψη και ευημερία του τόπου.

«Χρυσές» Επιτυχίες οι Έλληνες Πυροσβέστες στη Νέα Υόρκη!

Με 3 Χρυσά, 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο Μετάλλιο επέστρεψε την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου η αποστολή της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδος από το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIREPOLICE που διεξήχθη στην Νέα Υόρκη από τις 26/08 – 05/09/11.
Αναλυτικότερα, ένα Χρυσό μετάλλιο αποκόμισε η ομάδα Μπάσκετ των Πυροσβεστών νικώντας στον τελικό την αστυνομία του Quebec με 46-27 κατακτώντας έτσι αήττητη την πρώτη θέση στο 5Χ5, ενώ σε ατομικό επίπεδο ένα Χρυσό στα 400 μετρά και ένα Χάλκινο στα 100 μέτρα με εμπόδια κέρδισε η πυροσβέστρια Θεοδοσία Νακοπούλου. Επιπλέον ένα Χρυσό στα 4Χ400 και ένα Αργυρό στα 4Χ100 κέρδισε συμμετέχοντας στις σκυταλοδρομίες με την Μικτή Ευρωπαϊκή ομάδα.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αστυνομικών – Πυροσβεστών έλαβαν μέρος 15000 Αστυνομικοί και Πυροσβέστες, εκπροσωπώντας πάνω από 70 χώρες, διαγωνιζόμενοι σε 69 αθλήματα! Η διοργάνωση είχε τεράστια προβολή καθώς συμπληρώνονταν 10 χρόνια από τη θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Ν. Υόρκης και μια μεγάλη ευκαιρία για αθλητές και συνοδούς άλλων χωρών να αποθέσουν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους.
Η ομάδα μπάσκετ αποτελείται από τους: Τριπολιτσιώτη Ά., Αλάμαρα Π., Γιαννακόπουλο Π., Γκανάτσιο Α., Καρούμπη Σ., Κουτσό Ι., Κωνσταντίνου Κ., Κωσταντινόπουλο Σ., Σιόλο Λ., Στεφανόπουλο Χ., Τσιτίνη Σ., Υφαντή Θ. και Χαχόπουλο Α.

Απο την Α.Ε.Π.Ε.