ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.5/2/10

ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΚανείς από τους εκατοντάδες ένστολους ήρωες μας που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος δεν άγγιξε καν το προσδόκιμο της ζωής


Μήνες τώρα τα παπαγαλάκια του κοινωνικού αυτοματισμού προετοιμάζαν την ολομέτωπη επίθεση εναντίον στο συνταξιοδοτικό των ενστόλων.
Στην αρχή οι γνωστές γραφίδες και τα μικρόφωνα των "κολωνακίώτικων πρωινών σχολιαστών", μετά οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας γιά τους δήθεν 48χρονους συνταξιούχους μας και τέλος οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι η βιωσιμότητα και η δικαιοσύνη του συστήματος περνά και από την αύξηση ορίων ηλικίας, καθώς αυξάνεται και το προσδόκιμο ζωής..
Από χθές η επίεση ανατίον στο΄συνταξιοδοτικό μας πήρε πιό ξεκάθαρη μορφή.
Χαρακτηριστικό των διαρροών το δημοσίευμα από την φιλοκυβερνητική ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, όπου γιά μας μεταξύ των άλλων λέει:

κυβέρνηση επανεξετάζει:

Τα ειδικά όρια (όχι το 65ο έτος) των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα Σώματα Ασφαλείας. Η συνταξιοδότηση με 35ετία στο 58ο έτος θα καταργηθεί και θα συνδεθεί με το 60ο όπως στον ιδιωτικό τομέα.

Η συνταξιοδότηση των ενστόλων με 25 έτη χωρίς όριο ηλικίας θα γίνει 35ετία.

Θα καταργηθούν οι «εθελούσιες» και η πλασματική αναγνώριση ετών (στρατιωτικοί-αστυνομικοί).

Για τους εισελθόντες προ του 1983 η συνταξιοδότηση (με 35ετία) θα συνδυαστεί και με όριο ηλικίας.

Η γενιά των 40άρηδων (εισελθόντος από 1/1/1983 και μέχρι το 1992) θα υποστούν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα όρια, με τον συνδυασμό της 35ετίας με το 62ο έτος.

Η συνταξιοδότηση με 37 έτη θα συνδυαστεί με όριο ηλικίας (μεταξύ 58ου και 60ου).