Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

19/1/12

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ....


Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 5ετών Πυροσβεστών αναρτήθηκε και το πρώτο ανάλογο ιστολόγιο.
Με τις ανάλογες εντυπωσιακές αφιερώσεις.
Η διεύθυνση:
http://firefighters-euboia.blogspot.com/

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Στις 17 Ιανουαρίου το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γεώργιο Γεωργίου, πρέσβυ ε.τ.
Στην συνάντηση η ΕΑΠΣ έθεσε στον κ.Υπουργό τα φλέγοντα προβλήματα του πυροσβεστικού προσωπικού επικεντρώνοντας στην άγρια περικοπή των αποδοχών που έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό.
Επίσης ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό, η στήριξή του σε ζητήματα κοινωνικής ενίσχυσης του πυροσβεστικού προσωπικού μέσα από τις δομές των Ε.Δ.
Ειδικότερα του ζητήθηκε να στηρίξει το αίτημα για στέγαση Αξιωματικών του Π.Σ. που μετατίθενται εκτός τόπου οικίας τους, σε Σ.Ο.Α. καθώς και την εξασφάλιση παγίως, της εισόδου του Πυροσβεστικού Προσωπικού σε στρατιωτικές λέσχες και πρατήρια.
Ο κ.Υπουργός υποσχέθηκε την προώθηση του αιτήματος μας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ-ΠΟΣΠΥΔ



Μετά από αίτημα του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΥΔ, αντιπροσωπεία του, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΑΠΣ και πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. της.
Από την πλευρά της ΕΑΠΣ επαναδιατυπώθηκε η πάγια άποψη περί επίλυσης του εργασιακού προβλήματος των συμβασιούχων συναδέλφων, αίτημα που εδώ και χρόνια στηρίζει σε όλα τα επίπεδα.
Παράλληλα τόνισε την κάθετη διαφωνία της με την ουσία του Νόμου που προχώρησε στην δημιουργία των 5ετών Πυροσβεστών γιατί:
1.Αφήνει χιλιάδες συμβασιούχους εκτός εργασιακής αποκατάστασης. ..

Ερώτηση βουλευτή Καράογλου για Πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης.


Θεσσαλονίκη, 13 Ιανουαρίου 2012
Προς Υπουργό:
Προστασίας του Πολίτη
ΕΡΩΤΗΣΗ
«Όργιο παρατυπιών στην διαδικασία πρόσληψης 4.000 πυροσβεστών»
Για ακόμη μια φορά η κομματοκρατία, η αδιαφάνεια και η μεροληψία επικράτησαν σε διαγωνισμό πρόσληψης, που εξέδωσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, η πολυπόθητη προκήρυξη για τον διαγωνισμό κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα Πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των υποψηφίων. Ο εμπαιγμός, που δέχονται από το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει όρια. Πρόκειται ίσως για έναν από τους ελάχιστους διαγωνισμούς, που προκάλεσε σωρεία ενστάσεων. Προφανώς, ενστάσεις όχι δια ασήμαντο αφορμή, αλλά βάσιμες και με στοιχεία...
Διαβάστε την ερώτηση του βουλευτή