Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

21/4/12

Υπουργέ μας;Ωραίες οι θεωρητικές μπροσούρες, αλλά έχουμε και μνήμη.

Το πολιτικό πέρασμα του κ. Χρήστου Παπουτσή, από την Ηγεσία του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ. ειδικά για το πυροσβεστικό προσωπικό και τον πυροσβεστικό οργανισμό, ήταν από τα πιο επώδυνα. Τουλάχιστον ως ΕΑΠΣ, σε όλη την διάρκεια της  "θητείας του", μας έδωσε άφθονη απασχόληση, καθ ότι  σε τακτική πλέον βάση έπρεπε να καταγγέλλουμε τις πολιτικές του επιλογές για το Π.Σ.
Αποτελεί τον πρώτο Υπουργό του χώρου που  απαξίωσε να συναντηθεί έστω και μία φορά με το Δ.Σ. της Ένωσή μας, που απαξίωσε να ακούσει έστω και τις απόψεις και τις προτάσεις μας, δείχνοντας ξεκάθαρα την άποψή του για την δημοκρατία στο χώρο, την άποψη του για τον κοινωνικό διάλογο, αλλά και την εκτίμησή του για την ύπαρξη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Αυτό βέβαια θα ήταν το λιγότερο, αν δεν συνοδευόταν η πρακτική αυτή με τα υπόλοιπα της πολιτικής του διαδρομής στο Υ.ΠΡΟ.ΠΟ ειδικά για το Π.Σ.
Μακρύς ο κατάλογος, κατάργηση 4000 οργανικών θέσεων Π.Σ., τριχοτόμηση του προσωπικού, κατασκευή  των Π.Π.Υ. με μειωμένα διακαιώματα και "χαρτζιλίκι μισθό", φαστ τρακ προσλήψεις τους, φαστ τρακ εκπαίδευση τους, θεσμοθέτηση αναχρονιστικού πλαισίου προσλήψεων και εκπαίδευσης, συνέχιση άδικων κρίσεων και προαγωγών, υπαγωγή του Π.Σ. στο αστυνομικό καπέλο, κατάργηση δασικού, μη προστασία στην οικονομική εξαθλίωση,απαξία και εγκατάλειψη  βασικών δομών.
Ο κατάλογος μακρύς, αλλά είχε και τα θετικά του, όπως η μεγάλη κοινή συναυλία των Μπαντών των Σ.Α. στο Μέγαρο Μουσικής και η βράβευση των εκπροσώπων του κεφαλαίου και των Τραπεζών που είχαν ελεημονήσει τη φτώχεια των οργανισμών των Σ.Α.
Δεν θα τα λέγαμε τα παραπάνω, αν δεν μας προκαλούσε το άρθρο-παρέμβαση του Υποψηφίου κ.Χ.Παπουτσή που διαβάσαμε και μεταξύ άλλων γράφει:

"...Ήρθε η ώρα για να λυτρωθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί από την ομηρία ενός αδιαφανούς συστήματος εξουσίας, που καθηλώνει τη χώρα και το μέλλον της....
Στο ΠΑΣΟΚ, κάναμε την επιλογή να προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς ακόμη κι αν ματώσουμε. Δεν χειριστήκαμε σε κανέναν.
Η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της πελατειακής λογικής, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση πεδίο κομματικής αντιδικίας. Είναι αναγκαίος όρος, είναι υποχρέωση όλων μας, για να ανακτήσουμε το χαμένο ηθικό πλεονέκτημα της Ελλάδας.
Είναι τώρα η ώρα ο πολιτικός κόσμος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Από κοινού να υπερασπιστούμε την αυτονομία της πολιτικής με μία φωνή, με ισχυρή πολιτική βούληση. Να προτάξουμε το δημόσιο συμφέρον απέναντι στα πάσης φύσεως συμφέροντα , σε κάθε σκοπιμότητα, προσωπική ή κομματική.
Να θωρακίσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, ενισχύοντας την αξιοπιστία τους. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε τη συναίνεση του λαού, μόνη ικανή συνθήκη για να προχωρήσουν οι μεγάλες τομές και οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα."
 http://www.matrix24.gr

Τι να προσθέσουμε; απλά επιτέλους  οι λόγοι ελπίζουμε πλέον να συμβαδίσουν αυτή τη φορά με τα έργα. Καλή επιτυχία κ.Υπουργέ

ΤΑ "ΚΑΛΥΤΕΡΑ" ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο πρόεδρος Μπαρόζο, κατά τη σχετική παρουσίαση, στο Στρασβούργο, δεν άφησε και πολλά περιθώρια παρερμηνείας: η πρώτιστη προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταξύ της χώρας και των εταίρων της, δηλαδή η δημοσιονομική προσαρμογή και η ανταγωνιστικότητα...
Οι εργαζόμενοι μπορούν να περιμένουν ένα δεύτερο κύμα μειώσεων της τάξης του 15% και συνολικά μειώσεις 40% σε σχέση με τα προ της κρίσης επίπεδα.
Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, απηύθυνε μια τριπλή έκκληση, προς: τους εταίρους, τους πολίτες της Ελλάδας και την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα. Στο καθόλου, με βάση τα σημερινά δεδομένα, ανησυχητικό του μήνυμα, ο Ζ. Μπαρόζο ζητά από τους εταίρους να συνεχίσουν να στέκονται αρωγοί στην ελληνική προσπάθεια, από τους πολίτες να κάνουν και άλλη υπομονή και από την “διοίκηση” να κάνει την δουλειά της. Μία δεύτερη ανάγνωση, όπως επισημαίνουν κύκλοι της Κομισιόν, είναι: “Μην διανοηθείτε να υπαναχωρήσετε σε σχέση με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, διότι αυτός θα είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή”, επισημαίνοντας ότι το κλίμα του Νοέμβρη του 2011 (σ.σ. δημοψηφίσματα) δεν είναι και τόσο μακριά.
ΠΗΓΗ real.gr

ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ Π.Π.Υ.

Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
                                          ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ
 Μέρα με τη μέρα, δικαιώνονται οι ενστάσεις για την προχειρότητα και εξωπυροσβεστική συγγραφή των ρυθμίσεων που αφορούσαν όχι μόνο την εισαγωγή, αλλά και την ένταξη ομαλά στην υπηρεσιακή ζωή των νέων συναδέλφων. Δεκάδες τα προβλήματα που μας αναφέρουν οι συνάδελφοι Αξιωματικοί από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι καλούνται για άλλη μια φορά να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Άλλωστε οι δημιουργοί των προβλημάτων, τώρα έχουν άλλη δουλειά. 
Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι αυτά των αποδοχών των νέων συναδέλφων. Το μείζον βέβαια εδώ είναι η δημιουργία στον πυροσβεστικό μηχανισμό, μόνιμα,  δύο ταχυτήτων μισθοδοτούμενου  προσωπικού, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει γιά την εύρυθμη λειτουργία του πυροσβεστικού μηχανισμού.  Μικρά γράμματα για του ιθύνοντες και εμπνευστές της κατάστασης.
Σε τούτη τη φάση προσπαθούμε μια προσέγγιση του προβλήματος, για να δούμε και τις προοπτικές διαχείρησής του.
Στο Ν. 4024/2011 υπάγονται οι μόμιμοι και δόκιμοι πολιτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του Δημοσίου (αρθ.4 παρ.1) * (εφαρμογή κεφ.β.αρθ 4 -32). Στον ίδιο Νόμο εξουσιοδοτούντο οι αρμόδιοι υπουργοί να καθορίσουν τις αποδοχές του προσωπικού που εργάζεται στο δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (αρθ. 22 παρ.2).
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε στις 23-02-2012 (όχι εντός μηνός που προέβλεπε ο Ν 4024/11) και το ΑΠΣ ένα μήνα αργότερα ενέταξε την ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού τους «ΠΥ.Π.ΥΣ.» στο μισθολόγιο της απόφασης με αριθ. 2/13917/0022/23-02-2012 και με αμοιβές ενιαίου μισθολογίου (άρθρ. 13 Ν 4024/11).

διαβάστε περισσότερα