ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.25/12/12

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 ΔΥΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Ν.Υ.

Δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν,παραμονές Χριστουγέννων, όταν δέχτηκαν πυρά,κατά την διάρκεια επέμβασης σε πυρκαγιά  στην πόλη Ουέμπστερ, στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί τοπική ώρα, όταν οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πυρκαγιά που είχε τυλίξει πολλά σπίτια, σύμφωνα με την εφημερίδα Democrat & Chronicle η οποία επικαλείται δηλώσεις του αρχιπυραγού.
Δράστης του εγκλήματος, ο  William Spengler, ένας πρώην κατάδικος (είχε σκοτώσει τη γιαγιά του), ο οποίος πήρε τρία όπλα και έβαλε φωτιά στο σπίτι του στήνοντας παγίδα στους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο. Δύο πυροσβέστες έπεσαν νεκροί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Στη συνέχεια, ο Spengler, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε, την ώρα που γύρω του φλέγονταν άλλα επτά σπίτια στη γειτονιά του.
Στο χειρόγραφο σημείωμα που άφησε ο δολοφόνος, έγραφε : "Θέλω να κάψω όλη τη γειτονιά και να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Να σκοτώσω ανθρώπους".
Το  γύρο του διαδικτύου κάνει η  τραγική  ιστορία, ενώ η φωτο των δύο δολοφονημένων Πυροσβεστών με  μυνήματα συμπαράστασης κατακλύζουν σελίδες κ.δ.

ΕΥΧΕΣ