Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

21/5/12

Πυροσβεστική: μειωμένα κονδύλια κατά 15% εφέτος

Μετ΄ εμποδίων ξεκινά η φετινή αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής.
Ειδικότερα στον «αέρα» λόγω των πολιτικών εξελίξεων βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 1.300 εποχικών πυροσβεστών ενώ τα κονδύλια για την δασοπυρόσβεση σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένα κατά 15%.
Παράλληλα πολλά οχήματα που χρησιμοποιούνται για αυτή διαθέτουν φθαρμένα ελαστικά και παρά τις σχετικές εξαγγελίες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Σώματος δεν κατέστη εφικτό να αντικατασταθούν έγκαιρα.
Ακόμη οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται για την έλλειψη χρηματοδότησης για την προληπτική δασοπροστασία. Παράλληλα διοικητικές πυροσβεστικών υπηρεσιών σε συνεργασία με τοπικούς Δήμους αλλά και αρμόδιους φορείς έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να εντοπιστούν χώροι που χρειάζεται να καθαριστούν άμεσα.
Μιλώντας στο «Βήμα» ο Αντιπύραρχος και Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιάννης Σταμούλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στις πολιτικές δυνάμεις που μάχονται αυτή την ώρα για την ψήφο των πολιτών, αλλά την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι η αντιπυρική περίοδος δεν αναβάλλεται και οι κάθε είδους απειλές που μπορεί να στοχεύσουν την πολιτική προστασία της χώρας, δεν ανακόπτονται από τους προεκλογικούς λόγους και την προσδοκία ψηφοσυλλογής».

διαβάστε περισσότερα