ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.22/10/12

ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σημειώσατε 2

Σε λίγες μέρες η φετινή δασική αντιπυρική περίοδος λαμβάνει τέλος.  Μια περίοδο που από το 1998 και κάθε χρονιά μέχρι σήμερα, το Πυροσβεστικό Σώμα δίνει μια πραγματικά, πολλές φορές τιτάνια μάχη με  τις αδηφάγες φλόγες που στοχεύουν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας.

Σταθερό στοιχείο πλέον, κάθε χρονιά, αποτελεί η κοπιώδη απλήρωτη υπερεργασία του πυροσβεστικού προσωπικού, με σύμμαχο τις τεράστιες ελλείψεις  του συστήματος δασοπροστασίας και την κρατική αδιαφορία να ενσκήψει στα προβλήματα και να δώσει λύσεις.
Αυτό που δοκιμάζεται και μεταβάλλεται μόνο κάθε χρόνο, είναι η οργανωτική προετοιμασία και η προβλεψιμότητα των υπευθύνων του  συνολικού πλέγματος, πυρόσβεσης -πυροπροστασίας και  ο τυχόν συνυπολογισμός της προστιθέμενης εμπειρίας του Π.Σ.Εγκαίρως  οι υπεύθυνοι, προφανώς βασισμένοι στις δικές τους προσεγμένες και τεκμηριωμένες μελέτες, προέβλεπαν ένα  ήπιο    καλοκαίρι  του  2012, από άποψη δασικών πυρκαγιών.
 Στις 6-6-2012 στο www.tovima.gr, βλέπει το φως  της δημοσιότητας κείμενο που φαίνεται ότι αντανακλά στα  παραπάνω:...
 

Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη Χώρα

Όσοι καταθέτουν με ευκολία το απλοϊκό επιχείρημα  «μια μικρή Χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να έχει τόσους Πυροσβέστες», πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια μεγάλη  Χώρα .  Ο καθηγητής Πυρηνικής Χημείας Παύλος Δημοτάκης αναφερόμενος στη κλασματική ( fractal ) γεωμετρία του Ελληνικού τόπου διαπιστώνει ότι η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα σαν τη Γαλλία, γιατί το ανάγλυφο της, αν απλωθεί έχει το ίδιο εμβαδόν! Επίσης οι Ελληνικές ακτές μαζί με τα Ελληνικά νησιά, υπολογίστηκαν από το Α.Π.Θ. στα 80.000 χιλ., δηλ. διπλάσια σε μήκος από τον Ισημερινό της Γης που είναι 40.000 χιλ...

διαβάστε την ανάρτηση του Μέλους του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ  Δημήτρη Σιμιτζή