Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

29/1/12

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ

Το σχέδιο των δανειστών και των υποτακτικών τους προχωρά, για την ισοπέδωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας και της υποθήκευσης και απόλυτης κηδεμονίας της χώρας μας.



Το μαρτύριο της κινέζικης σταγόνας, συνεχίζεται με τους νέους δυνάστες μας, αν έρχονται κάθε τρίμηνο στην «ελληνική επαρχία» και να απευθύνουν τα διαγγέλματα τους στον «κατακτημένο λαό» τους.
Εν είδη παλαιοδιαθηκικού Θεού άφησαν τις νέες δέκα εντολές τους στους ντόπιους διαχειριστές της κρίσης και αναμένουν την νέα θυσία του νεοελληνικού τέκνου .
Στο έγγραφο των νέων εκτελέσεων στο λαό μας μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται:
Διαταγή για υιοθεσία νέας νομοθεσίας επί των επικουρικών συντάξεων, που θα περιλαμβάνει νέο σύστημα συνεισφορών και μειώσεις στα οφέλη τους.
Διαταγή για τον έλεγχο στις προσλήψεις (σύμφωνα με το πλάνο των προσλήψεων και τον κανόνα 1 προς 5), με έλεγχο και στους εισαχθέντες στην αστυνομία και στις στρατιωτικές σχολές.

Διαβάστε περισσότερα

Mε το πενάκι του συναδέλφου Σ.Μουρατίδη

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν...»


"Ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε..." έγραφε σε νεοελληνική μετάφραση, σε μιά ιστορική του πλέον ρήση, πριν περίπου 2.400 έτη ο Θουκυδίδης.
Περιέγραψε με το πιό γλαφυρό τρόπο την ανεμελιά των Αρχαίων Αθηναίων, που οδήγησε με τραγικό τρόπο την μεγάλη πολιτεία τους στην καταστροφή.
Η φράση του είναι δανεισμένη από ένα μύθο του Αίσωπου – μια ειρωνική διαπίστωση-προειδοποίηση για εκείνους που εφησυχάζουν ή ασχολούνται με ασήμαντα θέματα, ενώ έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσουν, ακόμα κι όταν κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξή τους.
(γεωργοῦ παῖς κοχλίας ὤπτει. ἀκούσας δὲ αὐτῶν τριζόντων ἔφη· “ὦ κάκιστα ζῷα, τῶν οἰκιῶν ὑμῶν ἐμπιπραμένων αὐτοὶ ᾄδετε;” ὁ λόγος δηλοῖ, ὅτι πᾶν τὸ παρὰ καιρὸν δρώμενον ἐπονείδιστον.)
Από τον ιστοριοδίφη του ιστολoγίου

Panem et Circenses


Σύμφωνα με το el.wikipedia.org,η ιστορική φράση, «άρτον και θεάματα» ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο και προέρχεται από τη λατινική φράση panem et circenses.

Τη διατύπωσε ο Δέκιμος Ιούνιος Γουβενάλης (Decimus Iunius Iuvenalis), ένας από τους σπουδαιότερους Ρωμαίους ποιητές σατιρικής ποίησης, καυτηριάζοντας την τακτική του ρωμαίου αυτοκράτορα, ο οποίος προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο (στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο, στον ιππόδρομο) με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

Ο ποιητής στα έργα του, έγραψε για το ρωμαϊκό τρόπο ζωής, ασκώντας κριτική στα ελαττώματα και τις κακίες των ανθρώπων, μέσω της γελοιοποίησής τους. Έθιξε με τη σάτιρά του πολλά κακώς κείμενα της πόλης, μεταξύ άλλων τις αδιακρισίες της ρωμαϊκή κοινωνίας και τις κακές συνθήκες στέγασης. Περιέγραψε τη Ρώμη ως πόλη που στηρίζεται σε κάτι περισσότερο από οδοντογλυφίδες.
Από τον ιστοριοδίφη του ιστολογίου

ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ

Υπεύθυνη ενημέρωση για το μισθολόγιο


Υπεύθυνη ενημέρωση για το μισθολόγιο

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ


Σε συνέχεια άλλων εγγράφων αιτημάτων μας για άμεση συνάντηση μαζί σας, επανερχόμαστε σήμερα με αφορμή τις τελευταίες αντιφατικές πληροφορίες ή και σκόπιμες διαρροές περί των σχεδιασμών της Κυβέρνησης αναφορικά με το μισθολόγιο των ενστόλων.
Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε ότι ανεύθυνες ερμηνείες και σπερμολογίες τείνουν να προκαλέσουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ένα ρευστό περιβάλλον με αναπάντητο το καίριο ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι... Αδυνατούμε να δεχθούμε ότι μια υπεύθυνη Κυβέρνηση μπορεί να μένει απλός θεατής όσων ηθελημένα ή άθελά τους παίζουν με την υπηρεσιακή μας υπόσταση, καλλιεργώντας κλίμα ανησυχίας και αγωνίας άλλοτε «πληροφορώντας» μας ότι θα ακολουθήσουμε το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και άλλοτε ότι επίκειται η θεσμοθέτηση ειδικού μισθολογίου.

Διαβάστε περισσότερα

«Να κόψουμε με το σπαθί το γόρδιο δεσμό του Μνημονίου»


Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί σε αντίσταση κατά της τρόικας
Θυμωμένος, απογοητευμένος και ετοιμοπόλεμος. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το Μίκη Θεοδωράκη την περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα. Λίγες ημέρες πριν τη μεγάλη εκδήλωση για το κίνημα ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ο μεγάλος συνθέτης μιλάει στο Πρώτο Θέμα για αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας με ΣΥ.ΡΙΖ.Α.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2012
Αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας συναντήθηκαν χθες 26/1/2012 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με τους βουλευτές κ.κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, Θεόδωρο Δρίτσα και Βασίλη Μουλόπουλο, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας τις αντιπροσωπείες εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουμε και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός εφόσον χρειαστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
Εκ μέρους των Ομοσπονδιών τονίστηκε ότι ουδεμία πρόοδος έχει υπάρξει στα χρονίζοντα διαρθρωτικά, οργανωτικά, θεσμικά και οικονομικά αιτήματά μας, τα οποία επιδεινώνονται με την οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται στο όνομα της αντιμετώπισής της.

Διαβάστε περισσότερα