ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.26/2/17

Όταν η φωτογραφία έχει μιλιά

Ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος

Τον γνωρίζω, εδώ και χρόνια, στις πορείες και διαμαρτυρίες μας, στο  κέντρο της πόλης, αλλά και στα φλεγόμενα  συμβάντα, ο Μάριος είναι εκεί με την φωτογραφική του μηχανή, να φυλακίσει τις στιγμές και να κάνει φωτορεπορτάζ. 

Στην τελευταία ένστολη διαμαρτυρία μας στην πλατεία Συντάγματος, τον βάλαμε στο δικό μας "φακό", με την ερασιτεχνική μας λήψη. Η φωτογραφία έχει την δική της σημασία γιατί μαζί μας στην φωτογραφία είναι και ο δικός μας  Τάσος Παπάς, που ο Μάριος λίγο καιρό πριν είχε ζουμάρει πάνω του σε μια επιχείρηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, δημιουργώντας μια σειρά από καταπληκτικές φωτογραφίες, μία από τις οποίες χρησιμοποιήσαμε για εξώφυλλο στο περιοδικό της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος "Πυροσβεστικό Γίγνεσθαι".
Ο Μάριος Λώλος, προτίμησε την φωτογραφία και το ρεπορτάζ του δρόμου, από τη πτυχίο του στην Γεωπονική. Από το 1991 φωτορεπόρτερ, καλύπτει  δημοσιογραφικές αποστολές  και στο εξωτερικό, στην Αλβανία μετά την πτώση του Αλία Χότζα, στην Βοσνία, Κράϊνα, Κόσοβο, Τουρκία, ενώ στον στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας με το ΝΑΤΟ βρέθηκε από την αρχή στην Πρίστινα και έζησε την ισοπέδωση της πόλης από τις Νατοϊκές βόμβες.(1)