ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.14/1/17

Άκυρος ο «συναγερμός» για κρίσεις στην Πυροσβεστική


Αναστάτωση επικράτησε στους κόλπους της ηγεσίας της Πυροσβεστικής και στο σύνολο των αξιωματικών του Σώματος από το κομφούζιο που προκλήθηκε από τη διαρροή ότι συνεκλήθη το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεων που διενεργεί τις τακτικές κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών.
Την ώρα που το προσωπικό του Π.Σ. δίνει μάχη στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, η είδηση ότι ξεκίνησαν οι κρίσεις με έναν «παράδοξο» τρόπο μόνο θετικά για τη λειτουργία του Σώματος δεν λειτούργησε. Μετά την ανωμαλία που προέκυψε διευκρινίστηκε από το περιβάλλον του υπουργού και από τον αρχηγό του Π.Σ. ότι «το αρμόδιο Συμβούλιο δεν συνεκλήθη, κρίσεις δεν υπήρξαν και ότι αυτές θα γίνουν μετά τις 19 Ιανουαρίου 2016».

Αναταραχή λόγω κρίσεων στην Πυροσβεστική


Μεγάλη αναστάτωση στο εσωτερικό της Πυροσβεστικής προκαλούν οι χειρισμοί της ηγεσίας στο θέμα των τακτικών κρίσεων στο σώμα. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η διαδικασία ξεκίνησε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Τετάρτης και μερικές μόλις ώρες αργότερα οι αποστρατείες και προαγωγές των αξιωματικών ανεκλήθησαν με άνωθεν εντολές. Κυβερνητικές πηγές περιέγραψαν στην «Κ» ότι για την εκκίνηση της διαδικασίας είχε άγνοια ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, παρότι στο Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, που συνεκλήθη το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν παρών –όπως προβλέπεται– ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το φιάσκο των κρίσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε. για το φιάσκο των κρίσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Η αναστάτωση που προκλήθηκε από τη διαρροή για τις κρίσεις που έγιναν, αλλά τελικά ανακλήθηκαν (;) στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι αποτέλεσμα του παρωχημένου και σαθρού συστήματος κρίσεων-προαγωγών και επιλογής ηγεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα και στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας.

Ο τρόπος διαχείρισης των κρίσεων, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους πολίτες και τη χώρα από τη σφοδρή κακοκαιρία, δείχνει την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης, επικυρώνει τη μέχρι τώρα σαθρή διαδικασία που κατήγγειλε και αναδεικνύει την προσπάθειά της να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.