ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.21/3/16

Μέρα ποίησης

Ανασυρμένο με ευλάβεια από την πυροσβεστική ιστορία. Ποίημα για τον Πυροσβέστη, δημοσιευμένο στο πρώτο τεύχος του περιοδικού "Πυροσβεστική Ηχώ" 25 Μαρτίου 1948

Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δ.Υ.: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα ΔασοπονίαςΗ 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον διεθνή οργανισμό FAO της UNESCO ως η παγκόσμια ημέρα της ∆ασοπονίας, προκειμένου ο άνθρωπος να έρθει σε στενότερη επαφή με το δάσος, να αναλογισθεί τη στάση του απέναντι σε αυτό και να γνωρίσει τα διατιμημένα και αδιατίμητα προϊόντα του και τις ωφέλειες που απορρέουν από αυτά.

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί υποστήριξης των ∆ασικών Υπηρεσιών, κάθετης διάρθρωσης αυτών αλλά και άλλων βαρύγδουπων δηλώσεων φαίνεται τελικά ότι τα δάση δεν συγκαταλέγονται στις εκάστοτε κυβερνητικές προτεραιότητες παρά μόνο όταν πρόκειται να «εξυπηρετήσουν» μεγάλες επενδύσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παραβλέπεται συνεχώς, προφανώς συνειδητά, η σχέση του δάσους με την κλιματική αλλαγή, φαινόμενο ορατό, κοινά αποδεκτό και με τις επιπτώσεις του πλέον αντιληπτές από όλους (παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας, συχνές και έντονες καταιγίδες, πλημμύρες, αυξημένες ημέρες καύσωνα και περισσότερες μέγα-πυρκαγιές). Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας διατείνεται ότι σε εθνικό επίπεδο η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Πρόθεση η οποία απέχει έτη φωτός από τις ειλημμένες αποφάσεις και τις ασκούμενες πρακτικές.