ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.17/3/16

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Είναι οι άνθρωποι που όταν κληθούν, σώζουν ανθρώπους και περιουσίες που εκείνη την ώρα βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση. Είναι οι άνθρωποι που μπροστά σε μια τραγωδία πρέπει να «κλειδώσουν» τα συναισθήματά τους, καθώς πρέπει με καθαρό μυαλό και ψυχρή λογική να επιτελέσουν το καθήκον τους, κάτω από αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Είναι οι άνθρωποι που πολλές φορές βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές άλλων ανθρώπων. Ο λόγος γίνεται για τους πυροσβέστες, οι οποίοι καλούνται να δράσουν και να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, κάτω από πραγματικά δύσκολες καταστάσεις.
Βρεθήκαμε στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρισας και συνομιλήσαμε με πυροσβέστες, οι οποίοι πραγματικά έχουν επέμβει σε πολλά και δύσκολα συμβάντα. Τους ζητήσαμε να μας περιγράψουν αυτά που τους σημάδεψαν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολλά χρόνια στην υπηρεσία και έχουν διαχειριστεί και βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις.