ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.23/2/16

Φωτιές ανάβει σε Δ. Αττική και πυροσβέστες η μεταφορά της Πυροσβεστικής Σχολής

Διαμαρτυρία την Κυριακή στα Βίλια, έκπληκτοι οι αξιωματικοί

Συγκέντρωση την Κυριακή στις 11.00 το πρωί στα Βίλια Αττικής με στόχο να μη μεταφερθεί η Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα προγραμματίζει η αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής.

«Καυστικός» ήταν σε σχόλιό του που αναρτήθηκε στο facebook ο αντιπεριφερειάρχης κ.Γιάννης Βασιλείου, ο οποίος σημείωσε: «Μετά την αποκαλυπτική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας (μπορεί καθένας να την ακούσει στο διαδίκτυο) του κ. δημάρχου Εορδαίας -πόλη που διεκδικεί τη μεταφορά της Πυροσβεστικής Σχολής από τα Βίλια- καθιστά απαράδεκτη κάθε σκέψη υλοποίησης της απόφασης γιατί: 1. Το δήθεν υπερσύγχρονο κτίριο που μας έλεγαν ότι θα μεταφερθεί η Πυροσβεστική είναι αυθαίρετο, είναι κτισμένο προ του 1955 και κάνουν τώρα αγώνα δρόμου για να πιστοποιήσουν τη στατικότητά του! 2. Όλες οι κινήσεις για τη μεταφορά της Πυροσβεστικής έγιναν με τέτοιο τρόπο που το θέμα δημοσιοποιήθηκε - ενώ σύμφωνα με τον κ. δήμαρχο έπρεπε να υπάρξει μια διαφορετική διαχείριση. Κατόπιν αυτών ο λόγος μας περισσεύει. Αν όμως πρέπει κάτι να πούμε αυτό είναι: Όλοι και όλες την Κυριακή στις 11 το πρωί στη μεγάλη συγκέντρωση στα Βίλια για να διεκδικήσουμε την παραμονή της Πυροσβεστικής Σχολής στα Βίλια!».

Το θέμα έχει απασχολήσει και την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) η οποία στα μέσα Δεκεμβρίου απέστειλε επιστολή προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος.