ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.5/12/15

Απόφαση – σταθμός για τους δημοσιογράφους και τα προσωπικά δεδομένα«Η Εισαγγελέας της Έδρας, πρότεινε την αθώωση της διαχειρίστριας- δημοσιογράφου του ιστότοπου. Στην αγόρευσή της τονισε οτι οι δίκες είναι δημόσιες και οποιοσδήποτε μπορεί να τις παρακολουθήσει. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα επίδικα δημοσιεύματα γράφτηκαν εκ πληροφοριών από διαδίκους, μάρτυρες και άλλες πηγές χωρίς να διαπιστωθεί πρόσβαση σε αρχείο, όπως αυτό ορίζεται από το Νόμο».

Το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με ομόφωνη απόφασή του την Παρασκευή, κήρυξε αθώα την δημοσιογράφο- διαχειρίστρια του directnews.gr, Δέσποινα Μπρούσαλη, κατηγορούμενη για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μετά από μήνυση του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της υπόθεσης που είναι γνωστή ως «μαφία των ακινήτων», ή «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2», Σταύρου Γεωργιτσογιαννάκου.
Η μήνυση αφορούσε οκτώ δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο directnews.gr από το Νοέμβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 και στα οποία ειχαν δημοσιευτεί πληροφορίες, μαρτυρίες και στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα για το «παραδικαστικό κύκλωμα Νο 2», καθώς και δικαστικές εξελίξεις γύρω από το πρόσωπο του κ. Γεωργιτσογιαννάκου.