ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.23/1/15

Καστοριάδης Κορνήλιος – Η αρχαία ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για μας σήμερα

«Η αρχαία Ελλάδα δεν είναι πρότυπο, ούτε μοντέλο προς μίμηση, όπως άλλωστε δεν μπορεί να είναι κανένα ιστορικό έργο σε οποιονδήποτε τομέα.
Θεωρώ, όμως, ότι πρέπει να λειτουργήσει για μας σαν γονιμοποιημένο σπέρμα, δεδομένου ότι μας επιτρέπει να δούμε εν τη γενέσει τους πληθώρα στοιχείων πάντοτε επικαίρων -μπορεί και πρέπει να είναι για μας κέντρισμα, έμπνευση και πηγή ιδεών


Κορνήλιος Kαστοριάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΛΕΞΗ  ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ

Αν ήταν τραπεζίτες, καναλάρχες, εφοπλιστές ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, θα ικανοποιούσαν τις επιθυμίες τους άμεσα και χωρίς θόρυβο.

Του Τάσου Μαυρόπουλου
Υπεύθυνος του τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄Αθηνών. Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, βιώνουν την εκμετάλλευση, την φτώχεια και την κοροϊδία. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον τρόπο που θα τους πάρει πίσω τα χρήματα που δικαιούνται, σε περίπτωση που αναγκασθεί να εφαρμόσει την απόφαση του Σ.Τ.Ε.. Γνωρίζουν πλέον ότι κανείς εργαζόμενος δεν εξαιρείται από την εφαρμογή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ότι η πολιτική της διαρκούς υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου θα συνεχιστεί.

διαβάστε το άρθρο

Απόλυτη προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας- Είναι αυτονόητο, ότι εντός του πλαισίου της ΕΕ υπάρχουν μεγάλες αντιφάσεις μεταξύ κρατών μελών, ιδιαίτερα μεταξύ της ευρωπαϊκής περιφέρειας και του ευρωπαϊκού κέντρου, όπου κυριαρχεί η αντίληψη και η στρατηγική της «Γερμανικής Ευρώπης». Η σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα, που εκπορεύεται από το Βερολίνο και κατευθύνεται στο κοινωνικό, οικονομικό πεδίο κατά, κύριο λόγο, οικοδομεί τις λεγόμενες αποικίες χρέους, όπου δυστυχώς «πρωτοπορεί» η πατρίδα μας. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μόνο εθνικό χαρακτήρα, αλλά και Ευρωπαϊκό.

διαβάστε το άρθρο

«Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, συνέδραμε και συνδράμει αποφασιστικά στην προσπάθεια της χώρας για μία νέα αρχή».

Του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθηνών Νέας Δημοκρατίας
Βασίλη ΚικίλιαΈχουν περάσει μερικά μόλις εικοσιτετράωρα από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, στις οποίες τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας του λόγου και  της έκφρασης.
Το τραγικό αυτό γεγονός μπορεί να συνέβη σε γαλλικό έδαφος, αλλά δεν αφορά μόνο τη Γαλλία και τους Γάλλους πολίτες. Αφορά όλη την Ευρώπη, όλο το Δυτικό κόσμο, όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα.  Κάθε σύγχρονη, ευνομούμενη πολιτεία καλείται να προσφέρει στους πολίτες της τη δυνατότητα να ζουν και να ευημερούν ελεύθεροι από εσωτερικές ή και εξωτερικές απειλές και κινδύνους, όπως διαμορφώνονται μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Διαβάστε το άρθρο