ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.5/2/14

Αντισυνταγματικές οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια

Αντισυνταγματική θεωρεί - όπως αναμενόταν - ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τη μείωση που έγινε αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012 στις συντάξεις των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων όλων των σωμάτων, των δικαστικών, των πανεπιστημιακών καθηγητών, των διευθυντών του ΕΣΥ και άλλων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών.
Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσιος Λασκαράτος, ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, η αναδρομική μείωση στα ειδικά μισθολόγια είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

διαβάστε περισσότερα

Πως θα δοθούν τα χρήματα στους ένστολους

Δύο εναλλακτικά σχέδια για να καλυφθεί η “μαύρη τρύπα” από τα ειδικά μισθολόγια εξετάζουν στο οικονομικό επιτελείο αναμένοντας παράλληλα τις τελικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς εκτιμάται πως θα προκληθεί μία “μαύρη τρύπα” 1,1 δισ. ευρώ περίπου σε περίπτωση καθολικής δικαίωσης σε ανώτατο βαθμό των εν ενεργεία υπαλλήλων αλλά και των συνταξιούχων .
Και επειδή η τρόικα έχει από την πρώτη στιγμή ζητήσει ενημέρωση για το ύψος των απωλειών για τον προϋπολογισμό αλλά και τις “πηγές” εξεύρεσης των ποσών που θα πρέπει να επιστραφούν, στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν “φόρμουλα” με τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές παρενέργειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από το συνολικό ποσό που θα προσδιοριστεί μετά την κοινοποίηση των αποφάσεων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι σχεδιασμοί του υπουργείο επικεντρώνονται σε δύο πιθανές λύσεις:
-Επιστροφή των αναδρομικών σε ένστολους , δικαστικούς , ιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, διπλωματικούς, αρχιερείς σε βάθος χρόνου , τουλάχιστον 10έτια, ώστε να επιμεριστεί σε πολλά χρόνια το δημοσιονομικό κόστος.

διαβάστε περισσότερα