ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.3/11/13

Η δύναμη που αποκτιέται με τη βία είναι σφετερισμός. ΝΤΙΝΤΕΡΟ

 Tου Γιάννη Σταμούλη Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ
 
Πάλι η τυφλή βία, η  διατύπωση άποψης και ιδεών (;) εκφράζεται με τον  απεχθή τρόπο των δολοφονιών, με τον κύκλο του αίματος. Και μάλιστα στην Ελλάδα του 2013,  στην γη που  γεννήθηκε η έννοια της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της πολιτικής τέχνης και ρητορείας, του διαλόγου, του ανθρωπισμού.
Πράξεις τυφλής βίας που ενδύεται δυστυχώς πολλές φορές με πολιτικό λόγο και στόχο το "καλύτερο αύριο", την "προάσπιση του δίκιου του λαού, του έθνους", και ότι άλλο διανόημα χωρά στην σκέψη του εκτελεστή... 
Και οι "κοινωνικές αυτές δράσεις" γίνονται πάντα υπό το σκότος της ανωνυμίας, της νύχτας, της παραδοχής του απόλυτου ορθού, του μονοπρόσωπου "αποφασίζω - δικάζω- καταδικάζω- αποφασίζω την ποινή και την εκτελώ. Και αυτά εν ονόματι του λαού, του έθνους, της τάξης, της ομάδας και ότι άλλο ...
Η εκδήλωση της βίας τελευταία στην πατρίδα μας, όταν την είδαμε να χτυπάει τα νέα παλικάρια , τα παιδιά της διπλανής μας πόρτας, πήρε αυτόματα τον πιο απεχθή χρωματισμό της.
Η βίαιη διακοπή των άγουρων χρόνων της ζωής τους, εξαφάνισε την οποιαδήποτε ιδεολογική απόχρωση.
Τα νεκρά  παλικάρια ήταν απλά τα παιδιά μας  και εμείς απλά νιώσαμε τον θρήνο των γονέων που ολοφύρονται για την ανατροπή της ανθρώπινης αλυσίδας, που θέλει τα παιδιά να συνοδεύον τους γονείς στο μνήμα και όχι το αντίστροφο.
  Και παρά την φρίκη της μνημονιακής επέλασης, που σαρώνει τη χώρα μας, αυτό που δεν μπορεί να αγγιχτεί είναι η δίψα μας για τη ζωή, την ελπίδα, το δικαίωμα στο όνειρο και η σάρκα που θα κάνει αυτά όλα εφικτά, που ναι η νέα γενιά που μεγαλώνουμε.
Και ποιο είναι αλήθεια το πολύτιμο κληροδότημα που πήραμε από την δική μας πατρική γενιά που κάνε το ίδιο με εμάς, και ζούσε τη δική  της φρίκη από την τότε  μνημονιακή κατοχή, πολέμων-κατοχής-εμφυλίου-δικτατορίας.
Δεν είναι άλλο παρά τους κοινωνικούς αγώνες στο φως, με τα λάβαρα των ιδεών και των σκοπών γραμμένα με φωτεινά χρώματα, προμετωπίδα.
Αγώνες που μετέχουμε με το όνομά μας και το πρόσωπό μας ακάλυπτο και φωτεινό,  φωτισμένο από το δίκιο μας, το πάθος μας.
Όλοι οι αγωνιστές σε τούτο τον τόπο έχουν όνομα και  πρόσωπο. Υπέγραφαν με αυτά τις αγωνιστικές μπροσούρες τους, προσυπέγραφαν τις λέξεις των διακηρύξεών τους και τις προκηρύξεις του αγώνα τους.
Οι κοινωνικοί μπροστάρηδες στον τόπο μας δρούσαν  στο φως της μέρας, είχαν όπλο το λόγο τους, τις κοφτερές λέξεις της αλήθειας τους και  άνοιγαν δρόμο με τις εκρήξεις των ιδεών τους και της φωνής τους που λύγιζε  σιδερόφραχτες τυρρανίες.
 Η τυφλή  σκοτεινή δολοφονική βία  απλά ρίχνει νερό στο μύλο του συλλογικού τρόμου, σπρώχνει τους χειμαζόμενους πολίτες αν χωθούν στο καβούκι τους, σπρώχνει την κοινωνία στο υπόγειο.
Να μην τους αφήσουμε. Να φωτίσουμε ακόμα περισσότερο τους δρόμους της πατρίδας μας, να πυκνώσουμε το μαζικό κίνημα των επωνύμων πολιτών , των φωτεινών προσώπων.
Στην τυφλή βία να αντιτάξουμε τους ενεργούς αγωνιζόμενους πολίτες.
Να μην πάει χαμένη ούτε σταγόνα θλίψης για  τον Παύλο, τον Γιώργο, τον Μανώλη .
Να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία την ανθρωπιά  και την αξιοπρέπεια μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΠΕ

1/11/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι
Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για διοικητικές και άλλες αλλαγές που έχουν λάβει χώρα στην Ένωσή μας, μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία, τον Απρίλιο του 2013.
  1. Αναδείχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία τριών ετών.
  2. Ανανεώθηκε το site μας (www.aepe.gr) για καλύτερη ενημέρωση των μελών και των επισκεπτών του.
  3. Βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαδικασία έκδοσης της ειδικής, ατομικής «κάρτας μέλους», η οποία θα αποσταλεί στους δικαιούχους άμεσα στις διευθύνσεις που θα μας δηλώσουν. Η συγκεκριμένη κάρτα αρχικό σκοπό έχει την πιστοποίηση των στοιχείων των μελών και τη διασφάλιση των απολαβών ειδικών προνομίων που η ΑΕΠΕ θα προσφέρει αποκλειστικά και μόνο σε όσους έχουν την παραπάνωιδιότητα καθώς στις οικογένειες τους.
  4. Η Ένωσή μας απέκτησε πλέον «Ιντερνετική Φωνή», αφού ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες πέτυχε γέφυρα συνεργασίας με το «Dailytvradio». Έτσι, κάθε Πέμπτη σε ζωντανή μετάδοση, από ώρα 19:55 έως 20:55 και σε επανάληψη το Σάββατο από 19:55 έως 20:55, έχει στη διάθεσή της μια ώρα μετάδοσης, μέσω της εκπομπής «Αθλητική Επισκόπηση», για θέματα που αφορούν το αθλητισμό .
  5. Βρίσκονται σε διαδικασία διοργάνωσης και άμεσα θα διεξαχθούν αθλητικά events σε διάφορες πόλεις, ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των μελών μας, με σκοπό την γνωριμία της ΑΕΠΕ με όλους τους συναδέλφους και τη δυνατότητα ενεργοποίησης των μελών μας μέσω του αθλητισμού και λοιπών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ο κοινωνικός ιστός σε Αποσύνθεση!!!!

Του Τάσου Μανιάτη  Γ.Γ της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η προστασία – ασφάλεια του πολίτη Ανύπαρκτη.
Αποτέλεσμα: --. Αίμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο λαός  ανησυχεί και εξοργίζεται  για την ανύπαρκτη προστασία  της ζωής του.
Η μνημονιακή κυβέρνηση  με την ανοχή της στο έγκλημα , επιχειρεί να βυθίσει την ελληνική κοινωνία  στο φόβο και στην απόγνωση.
Οι  σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας , δεν κατανοούν τον πόνο μιας μάνας που χάνει το παιδί της, από αυτοχειρία ή δολοφονική ενέργεια, γιατί τα δικά τους παιδιά δεν είναι εκτεθειμένα σε κινδύνους.
Κάποιοι «σοβαροί» δημοσιογράφοι τεχνηέντως σπέρνουν τον σπόρο της διχόνοιας και του διχασμού.
Η απάντηση του λαού μας, πρέπει να δοθεί μέσα από την κοινή συμμετοχή του, σε ειρηνικούς –  ταξικούς αγώνες, για την ανατροπή  των εγκληματικών πολιτικών και την αποκαθήλωση των σπιθαμιαίων καιροσκόπων.
Η οργή του λαού δεν πρέπει να γίνει βία, αλλά πολιτική δράση.
Παλεύουμε  για την ηθική, ιδεολογική και πολιτική απομόνωση των εγκληματιών του λαού και του Έθνους.
ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ