ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.27/5/13

Κρατούμενοι μετατρέπουν τοίχους στον Κορυδαλλό σε έργο τέχνης με τη βοήθεια του εικαστικού Μανώλη Χάρου [εικόνες] Πηγή: Κρατούμενοι μετατρέπουν τοίχους στον Κορυδαλλό σε έργο τέχνης με τη βοήθεια του εικαστικού Μανώλη Χάρου

Σε έργο τέχνης μετατράπηκαν οι καμένοι τοίχοι της θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ «Εν Δράσει» στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, από τους υπό θεραπεία κρατούμενους χρήστες.
Πρόκειται για το «σπίτι» τους που κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά τον περασμένο Σεπτέμβριο, στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού. Σε αυτή την καταστροφή οι κρατούμενοι απάντησαν με δημιουργία, ζωγραφίζοντας πάνω στα απομεινάρια των καμένων τοίχων, υπό την καθοδήγηση του γνωστού εικαστικού Μανώλη Χάρου.
«Αυτοί οι άνθρωποι είναι στην χειρότερη κατάσταση που μπορεί κάποιος να βρεθεί. Είναι καταδικασμένοι, έχουν μεγάλες ποινές, είναι χρήστες που έχουν μπει σε διαδικασία απεξάρτησης και στην φυλακή τίποτε δεν ενθαρρύνει κάτι τέτοιο. Η χρήση ουσιών είναι ό,τι πιο εύκολο και ανθεί στην φυλακή. Και σε όλο αυτό έρχεται και καίγεται το σπίτι τους. Ένα σπίτι, που θύμιζε κανονικό διαμέρισμα, με καθιστικό, βιβλιοθήκη, γραφείο θεραπευτών, κουζίνα, στο οποίο τα μέλη της κοινότητας του ΚΕΘΕΑ έμπαιναν το πρωί στις 9 και ξαναγύριζαν στα κελιά τους στις 5 το απόγευμα. Ένας παράδεισος για τις συνθήκες τις φυλακής» αναφέρει ο διακεκριμένος ζωγράφος και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Μανώλης Χάρος, μιλώντας για την εμπλοκή του στην διαδικασία παραγωγής του έργου.