ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.5/1/13

Και δε σφίξαν οι ζέστες ακόμα

Όταν το πρωτοδιάβασα, νόμιζα ότι ήταν αστείο, αλλά όταν  αναζήτησα τη πηγή του νέου, έμεινα έκπληκτος γιατί είναι οι αυθεντικές απόψεις ενός πολιτικού, του πρώην Υφυπουργού κ.Π.Δούκα.
Μεταξύ των πολλών άλλων προτάσεων του γιά τη σωτηρία της χώρας, μεταξύ των άλλων περιλαμβάνονται και τα παρακάτω, που προτείνεται οι άνεργοι συμπολίτες μας να δουλεύουν δωρεάν...... διαβάστε το έχει ενδιαφέρον...


ΙΙ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 'ΔΩΡΕΑΝ' ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να  καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα. 
Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!
 
Γιατί λέω εντελώς δωρεάν; 
Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ´την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή.
Παράλληλα, θα βγεί και κάποιο επωφελές έργο. Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και ζήτηση για περισσότερο έργο!
 
Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ειδική λύση μόνο γιά την αντιμετώπιση της ανεργίας. Γί αυτό και παρά τις εκατοντάδες "εξαγγελίες νέων ειδικών μέτρων γιά την καταπολέμηση της ανεργίας", η ανεργία ξεπέρασε το 25%!
Όσοι νομίζουν πως υπάρχουν τέτοιες λύσεις και κουτοπόνηροι ελιγμοί, απλά είναι άσχετοι!
 
Γιά να κτυπηθεί η ανεργία, όλο το σύστημα πρέπει να δουλεύει σωστά: μηδενικά ή ελάχιστα ελλείμματα, πολιτική σταθερότητα, ικανό Υπουργικό Συμβούλιο, νομισματική σταθερότητα, χαμηλός πληθωρισμός, χαμηλά πραγματικά επιτόκια, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, ελαφρύ κανονιστικό περιβάλλον, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, αξιοκρατία, ευέλικτη αγορά εργασίας, σύγχρονο συνδικαλιστικό σύστημα που να μην είναι εκτός τόπου και χρόνου με τη διεθνή πραγματικότητα, κ.ο.κ.
 
Ακριβώς επειδή δεν αντέχει η Ελληνική κοινωνία τόση ανεργία και επειδή ανεργία σημαίνει ανέχεια, ψυχολογική κατάρρευση, αλλά και μη παραγωγή έργου, γίαυτό παρουσιάζω αυτές τις προτάσεις!
 
Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι Πρωτοετείς και Δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι 5 βδομάδες αντίστοιχα με τους ανέργους, σε αντίστοιχες εργασίες!....
 
Αυτά τα ωραία από τον κ.Υφυπουργό και για το λόγου το αληθές  διαβάστε στο
 
Γιά το θέμα σχετική είναι η  ανάρτηση  του δημοσιογράφου Δημ.Σούλτα στο F/B
Ο Πέτρος Δούκας, γαμπρός Έβερτ, με κάτι εκρεμμότητες στα Βατοπέδια (αλλά ας είναι καλά η παραγραφή) και παιδί που έχει στύψει την πέτρα, προτείνει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΔΩΡΕΑΝ' ΕΡΓΑΣΙΑΣ"// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;) όπου όλοι οι νέοι 17-23 ετών και όλοι οι άνεργοι (Ναι, όλοι!) θα απασχολούνται (τζαμπαντάν φυσικά) στο Δημόσιο, αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (επειδή αυτές βρίσκονται σε δύσκολη φάση και δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς, λέει ο μέγας εγκέφαλος). Από αποκομιδή σκουπιδιών μέχρι αγροτικές εργασίες και γκασμά για τον εργολάβο. Μισές δουλειές κύριε Δούκα. Κανονικά πρέπει να βάλουμε και ένα αγγούρι στον κώλο του κάθε νέου ή ανέργου για να δροσίζονται, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν και επόπτες με καμουτσίκια, που θα μαστιγώνουν τους απείθαρχους, ώστε να αποκτήσουμε τις πιο kinky εργασιακές σχέσεις στην Ευρώπη, κάτι που μπορεί να αυξήσει και τον τουρισμό, από συνταξιούχους βορειοευρωπαίους- ανωμαλάρες που τους αρέσουν τα πιπεράτα. Αδόλφε ξύπνα, πλάκωσε πελατεία!