ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.28/3/12

Οι λαοί της Ευρώπης

Του Αναστάσιου Μανιάτη. Μέλους του Δ.Σ. Υπέυθυνου Κινητοποίησης της
ΕΑΠΣ
Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, έγινε συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων των Σ.Α. με εκπροσώπους των μεγαλύτερων συνδικάτων της Μεγάλης Βρετανίας: RACHEL NEWTON, Ben Soffa και Dave Green (National Offiicer-Fire Brigaader Union), με πρωτοβουλία τουΣΥΡΙΖΑ ,και παρουσία των στελεχών του, Ήσυχου Κωνσταντίνου και Μαυρόπουλου Αναστασίου.
Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι οι ανωτέρω εκπρόσωποι είναι μέλη του κινήματος που αναπτύσσεται στην Μεγάλη Βρετανία «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Ο σκοπός της επισκεψής τους, είναι να συντάξουν εκθέσεις αναφορικά με τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ελληνική Κοινωνία στην εποχή του Μνημονίου, ώστε να αναδειχθούν στην κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας τόσο με συνεντεύξεις στα μεγάλα κανάλια, όσο και μία σειρά εκδηλώσεων πού θαπραγματοποιηθούν, σχετικά με ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, για την δημιουργία ενός ΠΑΝ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
Στην εισήγησή τους, οι ανωτέρω ανέφεραν ότι η Ελλάδα είναι το Πειραματόζωο στην Ευρώπη και ότι υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού,υπερασπιζόμαστε και τα δικά μας δικαιώματα και επίσης θέλουμε να σπάσουμε τον μύθο ώστε να μην σας λένε τεμπέληδες.
Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των Πυροσβεστών (43.000 μέλη) Dave Green, μας ενημέρωσε ότι εδώ και δύο χρόνια οι μισθοί τους έχουν παγώσει –τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών τους Ταμείων δέχονται επιθέσεις και έχουν αύξηση των χρόνων εργασίας στα (35)!!!
Ενώ το όριο ηλικίας από 55 χρόνια πήγε στα 60.
Επίσης οι περίπου 1000 πυροσβέστες που συνταξιοδοτήθηκαν το 2011, οι θέσεις τους καταγήθηκαν.
Άξιο λόγου αποτελεί ότι, οι εργαζόμενοι στην Πυροσβεστική και το Λιμενικό έχουν το δικαίωμα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
Αμφότεροι μας ζήτησαν σκέψεις και Προτάσεις με ποιο τρόπο θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελληνική Οικονομία.
Ακολούθησε ενημέρωση των προσκεκλημένων, από τους εκπροσώπουςτης ΕΛ.ΑΣ, ΑΞ/κών του ΠΣ και του Λ.Σ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Ελληνική Κοινωνία, όσο και οι Κλάδοι μας.