Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

20/8/12

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΗΣ -ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ της 18-8-2012 με δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΖΗΤΙΑΝΟΙ

Δημοσίευμα της 11-8-2012 της εφημερίδας "ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη

Συνέντευξη στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Hispan tv


Με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης  για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών πυρόσβεσης - διάσωσης του Π.Σ. ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της; ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης έδωσε συνέντευξη στο κανάλι της ισπανικής τηλεόρασης Hispan tv
Δείτε το βίντεο στο λινκ http://www.hispantv.com/detail.aspx?id=191914  με τίτλο Alquilan los bomberos en Grecia


Στρατηγέ μου..



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ON ALERT
Η αποστολή αντιστράτηγου στη φλεγόμενη Χίο με απόφαση του ΥΕΘΑ,προκάλεσε πολλά και “τσουχτερά” σχόλια. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιου είδους αποφάσεις κα ανακοινώσεις,που ασφαλώς έχουν επικοινωνιακό και μόνο χαρακτήρα. Αλλά μήπως είναι ώρα να τα σταματήσουμε αυτά τα “επικοινωνιακά”; Γιατί όπως γράφει σωστά ένας απόστρατος στρατηγός σ΄ένα μικρό κείμενο-σχόλιο που μας έστειλε αυτά είναι “φαρισιαϊσμοί”. Γράφει ο στρατηγός:
Διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ: "Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μεταβαίνει στη Χίο, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, για να συντονίσει τη κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και τη συμμετοχή τους, εκεί που τους ζητείται από την Πυροσβεστική, που έχει το γενικό συντονισμό, στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που πλήττει το νησί."
Ωραίο ακούγεται αλλά ας το ξαναδιαβάσουμε και ας σκεφτούμε και ελάχιστα. Από το Λασίθι ο Υπουργός ´Αμυνας αποφάσισε να στείλει στην Χίο τον Αντιστράτηγο Διοικητή της ΑΣΔΕΝ για να συντονίσει επι τόπου τις δυνάμεις του ΣΞ που θα δρούν υπό τον γενικό συντονισμό του Διοικητή της Πυροσβεστικής.
Δηλαδή ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει στο μυαλό του, και έχει σχεδιάσει, ότι σε περίπτωση που η νήσος Χίος δεχθεί επίθεση ο Ταξίαρχος που διοικεί τις μονάδες του νησιού είναι επαρκής για να αντιμετωπίσει τον εισβολέα. Τον ίδιο όμως άνθρωπο τον θεωρεί ανεπαρκή για τον επι τόπου συντονισμό των διατεθέντων ανδρών και μέσων υπό τον γενικό συντονισμό του Πύραρχου (προφανώς) διοικητού πυροσβεστικής της Χίου.
Ο ορισμός του φαρισαισμού λοιπόν είναι εδώ, ας ενημερωθεί ο κ Μπαμπινιώτης για να το εντάξει στο λεξικό του."