Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

30/5/12

ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Οι μισθολογικές εξελίξεις στους ένστολους, η διαπάλη για τον προσανατολισμό του αγώνα τους και οι θέσεις του ΚΚΕ

Διαβάστε τις θέσεις του ΚΚΕ για τους ενστόλους

Στα σώματα ασφαλείας κλιμάκιο της ΝΔ

Στο πλαίσιο της ευρύτερης εξόρμησης στελεχών της ΝΔ, κλιμάκιο της γαλάζιας παράταξης πραγματοποίησε επισκέψεις σε σώματα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δ.Α.Ε.Θ. και τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος Θεσσαλονίκης.

διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ


Νέα γενική συνέλευση των φαρμακοποιών - Υπό κατάρρευση ο ΕΟΠΥΥ

Το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών για την πορεία των κινητοποίησεών τους, με την απόφαση να εξαρτάται άμεσα από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 17:00.

Οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη λάβει 73 εκατ. ευρώ και αναμένεται την Τετάρτη η εκταμίευση άλλων 120 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών ταμείων είναι μεγαλύτερες: «Με το που θα κλείσει ο Μάιος θα μας χρωστούν 1 δισ. ευρώ», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος.Να σημειωθεί ότι, εξαιτίας της κινητοποίησης των φαρμακοποιών, την περασμένη εβδομάδα τροποποιήθηκε ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ προς όφελος των ασφαλισμένων. Έτσι, οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον με την απόδειξη του φαρμακείου να διεκδικήσουν χρήματα που έχουν καταβάλει για την αγορά φαρμάκων.Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ εμφανίζεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του, στα ταμεία υπάρχουν 5 εκατ. ευρώ, ενώ οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του προς γιατρούς, φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές υπερβαίνουν το 1,5 δισ. ευρώ.«Μέχρι τώρα η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι προβληματική. Τα Ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό δεν μπορούν να πληρώσουν και η κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ είναι μικρότερη κατά 500 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr