Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

29/12/11

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ

Η ΕΑΠΣ, εδώ και πολλά έτη, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα γύρω από τη διαμόρφωση του εργασιακού καθεστώτος του Π.Σ. και ειδικότερα με τη δημιουργία πολλών ταχυτήτων προσωπικού.
Συνεχώς τονίζαμε το απαράδεκτο της εργασιακής ομηρίας των συναδέλφων συμβασιούχων και ήμασταν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους.
Αυτό όταν το συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΟΣΠΥΔ,ήταν στο ξεκίνημά του και οι υποστηρικτές τους εντός και εκτός Σώματος ήταν και ελάχιστοι και το κλίμα γενικώς υποτονικό.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που η ΕΑΠΣ δέχθηκε κριτική γι αυτή τη στάση της από ηγεσίες και αριθμό συναδέλφων.
Η υποστήριξη μας υπήρξε πολυμέτωπη, τόσο με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, αλλά κυρίως σε προώθηση προς όλα τα επίπεδα πάγιας θέσης για την επίλυση των εργασιακών προβλημάτων των συμβασιούχων συναδέλφων.
Και στην τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία, ακολουθήθηκε η ίδια τακτική.
Εντοπίζοντας την προχειρότητα,την εξωπυροσβεστική σύλληψη και συγγραφή της, διατυπώσαμε ενστάσεις που αφορούσαν εξόφθαλμα αντεργατικά σημεία, όπως την αρχική πρόβλεψη τόσο για την ονομασία και αποστολή, όσο και για τον τρόπο τοποθετήσεων, μεταθέσεως και εν γενει της υπηρεσιακής κατάστασης της καινούργιας αυτής κατηγορίας προσωπικού που προέβλεπε το αρχικό κείμενο.

Διαβάστε την παρέμβαση-απάντηση της ΕΑΠΣ