Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

11/6/10

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΕΙΨΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ανοιξε τις πύλες της στις 7 ιουνίου η Διεθνής Πυροσβεστική Έκθεση Intershutz στην Λειψία της Γερμανίας. Κορυφαίο γεγονός για τις εξελίξεις στα πυροσβεστικά πράγματα, με χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αντιπροσωπείες Πυροσβεστών, εθελοντών και επαγγελματιών από όλη την Ευρώπη.




Στα εκατοντάδες εκθεσιακά περίπτερα παρουσιάζονται τα νεότερα μέσα πυρόσβεσης και διάσωσης, με τεχνολογίες αιχμής.

Σημαντικό κομμάτι της έκθεσης παρουσιάζει επίσης ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό σε μιά τεράστια ποικιλία


Στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιούνται δεκάδες παράλληλες δράσεις, με παρουσιάσεις προιόντων, πυροσβεστικών μέσων, αλλά και πυροσβεστικές ασκήσεις

Καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται χάπενιγκ πυροσβεστικής επινόησης και παρουσίασης..
Τις επόμενες μέρες θα κάνουμε εκτενείς φωτογραφικές παρουσιάσεις του μοναδικού αυτού πυροσβεστικού γεγονότος.

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τη συμπαράσταση τωβ αξιωματικών του Π.Σ. εξέφρασε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρία που οργάνωσαν τα σωμετεία των λιμενικών, στο λιμάνι του Πειραιά στις 8-6-2010.
Λιμενικοί από όλη τη χώρα προσυγκεντρώθηκαν έξω από το Α' Λιμενικό Τμήμα στην Ακτή Τζελέπη και κατευθύνθηκαν στην πεζογέφυρα απέναντι από τον ηλεκτρικό Σταθμό του ΗΣΑΠ.
Ο όγκος της συγκέντρωσης ήταν τέτοιος ώστε όλη η πεζογέφυρα καλύφθηκε από τους ένστολους διαμαρτυρόμενους Λιμενικούς, που με ένταση διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη μείωση των αποδοχών τους, την ανατροπή των ασφαλιστικών κεκτημένων, τη μη πληρωμή των ιατροφαρμακευτικών και οδοιπορικών τους δαπανών και τη διάλυση του Λιμενικού Σώματος από την απραξία και αδιαφορία της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο μας.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας από τον παραπάνω χώρο, που κατέληξε στο κτίριο του πρώην ΥΕΝΑΝΠ.
Στον προαύλιο χώρο του κτιρίου απεύθυναν χαιρετισμούς και συμπαράσταση οι βουλευτές Α' Πειραιά ΠΑΣΟΚ κ.Καρύδης Δημήτριος, Α' Πειραιά ΚΚΕ κα.Μανωλάκου Διαμάντω, Α' Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσας Θεόδωρος, η γραμματέας συνδικαλιστικού του ΛΑΟΣ κα.Ντόλα Ελένη-Μέλη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά κ.Ξουράφης Νίκος, οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, των εργαζομένων των Σ.Α.