ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.9/8/17

Κύθηρα: Τα λάθη και οι παραλείψεις της επιχείρησηςΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Μια έκταση περίπου 20.000-25.000 στρεμμάτων στα Κύθηρα έγινε στάχτη, ενώ οι φλόγες απείλησαν και οικισμούς.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παραλείψεις στον συντονισμό, όχι των εναέριων μέσων όπως κατήγγειλαν φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά των επίγειων δυνάμεων εντόπισε η ηγεσία της Πυροσβεστικής, σε έναν πρώτο, πρόχειρο απολογισμό της επιχείρησης στα Κύθηρα. Επιπλέον, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του σώματος, που μίλησαν στην «Κ» με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, επιβεβαίωσαν ότι το πρωί του Σαββάτου έγινε λανθασμένη αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούσαν στο νησί, με συνέπεια η φωτιά που βρισκόταν προσωρινά σε ύφεση να αναζωπυρωθεί και να ξεφύγει εκ νέου από τον έλεγχο των πυροσβεστών.
Τα παραπάνω φέρονται να συζητήθηκαν σε άτυπη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, παρουσία του αρχηγού του σώματος Βασίλη Καπέλιου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

«Δασικές πυρκαγιές στα χρόνια των μνημονίων»

Η διαχείριση των δασικών πυρκαγιών είναι εξαρτημένη από τα μνημόνια που απαγορεύουν την αντιμετώπιση των αιτιών οι οποίες προκαλούν τα καταστροφικά αποτελέσματα σε περιβάλλον, ζωές και περιουσίες.
Με τις δραματικές περικοπές δαπανών, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι δυνατότητες των εμπλεκομένων φορέων για τις προληπτικές δράσεις και το Πυροσβεστικό Σώμα καλείται ν’ αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές χωρίς τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό που απαιτούνται σ’ αυτές τις περιπτώσεις αντιμετωπίζοντας έτσι αυξημένους κινδύνους.
Η μικροκομματική πολιτική αντιπαράθεση των μνημονιακών κομμάτων, αποσκοπεί στη μετάθεση των δικών τους ευθυνών για τα καταστροφικά αποτελέσματα.

διαβαστε περισσότερα