ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.11/5/17

Ο ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΟΥ "ΠΕΡΑΣΕ" ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Το SecurNews δημοσιεύει σήμερα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ φωτογραφία παγιδευμένης εμπρηστικής επιστολής, μίας από αυτές που «πέρασαν» από τον έλεγχο των χειριστών της Ι.Ε.Π.Υ.Α. που διενεργούσε τον έλεγχο των ταχυδρομικών αποστολών για λογαριασμό των ΕΛΤΑ, το Μάρτιο του 2017 στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ζητήσαμε από τον κο Άγγελο Αγραφιώτη,
ως  Ειδικό στη Διαχείριση Κινδύνου της εταιρείας A&K Risk Management Consulting www.ak-riskmanagment.gr αλλά και εκπαιδευμένο σε θέματα τρομοκρατίας, από το  I.A.C.S.P (International Association of Counterterrorism and Security  Professionals),  ως Α.Τ.Ο (Antiterrorism Officer),  αλλά και εκπαιδευμένο από το TAM-C Solution (Target Actionable Monitoring Center) ως INT.O (Intelligence Officer), μοναδικό ιδιώτη στη χώρα μας με αυτές τις γνώσεις και μέλος διεθνών οργανισμών, να μας εξηγήσει τι βλέπουμε στη φωτογραφία.
Κε Αγραφιώτη έπειτα από 2 μήνες όπου είχε σημειωθεί ομαδική αποστολή εμπρηστικών επιστολών από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος προς διαφόρους αξιωματούχους ευρωπαϊκών χωρών επιβεβαιώνεστε πλήρως, αφού είχατε δώσει μία διαφορετική εικόνα από αυτή που ο αρμόδιος Υπουργός είχε προσπαθήσει να δώσει.
Πράγματι από το Μάρτιο είχα δηλώσει
πως η όποια αποστολή παγιδευμένης επιστολής ή δέματος, προϋποθέτει παγίδευση-καλωδίωση-πηγή ενέργειας-εμπυρευματοδοτικό μηχανισμό-εμπρηστική/εκρηκτική ύλη και όλα αυτά ανιχνεύονται από τα ειδικά μηχανήματα που βρίσκονται εγκατεστημένα στα αεροδρόμια ανά τον κόσμο.