ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.13/2/17

« Υποχρέωση της Πολιτείας η διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων στον τομέα της ασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.»


Άρθρο – παρέμβαση του Άγγελου Αγραφιώτη* με αφορμή την επίσκεψη του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο
Η πρόσφατη ένοπλη τρομοκρατική επίθεση εναντίον των αστυνομικών που σταθμεύουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ευτυχώς δεν είχε θύματα, καθώς και οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών υπαλλήλων φέρνει ξανά στην επιφάνεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολύ ευαίσθητος τομέας που σχετίζεται με την Προστασία του Πολίτη, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτόν. 
Προπάντων, έρχεται να επιβεβαιώσει την εγκατάλειψη που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και την Πολιτική Προστασία, μία εγκατάλειψη που είναι εμφανέστατη σε κάθε έκφανση των δραστηριοτήτων τους και καλλιεργείται με τον πλέον προκλητικό τρόπο από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Η ΛΑΕ στηρίζει τα αιτήματα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση του Τάσου Μαυρόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση των Π.Π.Υ.
Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης για τη μονιμοποίηση στο σύνολο τους. Η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. δεν είναι μόνο ένα αίτημα διασφάλισης της εργασίας. Αποτελεί αναγκαιότητα βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, για ουσιαστική προστασία και ασφάλεια της ζωής των πολιτών της περιουσίας τους και του φυσικού περιβάλλοντος.

Μάξιμος με 48 βουλευτές ΝΔ: "Στο σκοτάδι το αύριο των Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης!"ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Στο σκοτάδι το αύριο των Πυροσβεστών 5ετούς Υποχρέωσης!

Με πρωτοβουλία του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, 49 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα με την οποία ρωτούν αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει ως οφείλει, άμεσα, στη μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΠΠΥ) που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου.

Μετά την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση καθημερινώς φροντίζει με τις ενέργειες και με τις παραλείψεις της να επιδεικνύει την απόλυτη ανευθυνότητα που την διέπει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. 
Τελευταίο δείγμα αυτής της ανεκδιήγητης πολιτικής συμπεριφοράς είναι η καθυστέρηση στη μονιμοποίηση περίπου 2.100 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Την ίδια ώρα, που προσλαμβάνονται στο δημόσιο, με αδιαφανείς διαδικασίες, χιλιάδες “ημέτεροι Καρανίκες”, το αρμόδιο υπουργείο φαίνεται να “λησμόνησε” να προγραμματίσει και να προβλέψει στο τακτικό προϋπολογισμό την προβλεπόμενη δαπάνη που θα προέκυπτε από την μονιμοποίηση του συγκεκριμένου αριθμού ΠΠΥ, παρά το γεγονός ότι αυτή προβλεπόταν από το νόμο. 

Οργισμένη επιστολή συζύγου αξιωματικού του ΠΣ στον Αρχηγό

Δημοσιεύουμε επιστολή συζύγου ανώτατους αξιωματικού της Πυροσβεστικής προς τον κύριο Αρχηγό του Σώματος: Θέλω να εκφράσω τα συναισθήματά που νιώθω αυτή τη στιγμή, Θυμό, οργή, απαξίωση

και ντροπή είναι οι επιεικέστερες λέξεις που ταιριάζουν στην περίπτωση μου μετά την ενημέρωση που είχα από τον σύζυγο μου, ότι θα παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο μακριά από την οικογένεια του , χωρίς ο ίδιος να το επιθυμεί ή να το έχει επιλέξει .
Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι ένας Ηγέτης με το αξίωμα του Αρχηγού, θα πρέπει να διακατέχεται από αξίες, την υψηλή αίσθηση της αποστολής του, την ακεραιότητα του, την ανωτερότητα του, τις ηθικές του αξίες την αγάπη για το έργο του και τα Ιδανικά ! Δυστυχώς εδώ το μέτρο της δικαιοσύνης είναι νομίζω κάτω του μετρίου!
Ο σύζυγός μου είναι από την παλιά γενιά κοπής αξιωματικών , δεν μετέφερε ποτέ μα ποτέ τα προβλήματα της υπηρεσίας στο σπίτι, δεχόταν και εκτελούσε τις διαταγές των ανωτέρων και τις τοποθετήσεις του χωρίς αντιρρήσεις, ακόμα και όταν δεν ήταν πάντα αρεστές και πάντα μας παρουσίαζε σε μας και τα παιδιά του ότι, το Πυροσβεστικό Σώμα είναι η μεγάλη οικογένεια που την διακατέχει η Δικαιοσύνη η Ομαδικότητα και ο Σεβασμός προς όλους τους Συναδέλφους ( κάτι που τώρα κύριε Αρχηγέ δεν το πράξατε! Πρωτοτυπήσατε και σε αυτό, στο να διαλύσετε με πολύ ζήλο την Ελληνική οικογένεια ! Σας ευχαριστώ )