ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.30/1/17

Έντονη δυσαρέσκεια στο Πυροσβεστικό Σώμα για τις φετινές Κρίσεις - «γκρίζα σελίδα στην πυροσβεστική ιστορία»Την έντονη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν προκαλέσει οι φετινές Κρίσεις, με αρκετούς από αυτούς να κάνουν λόγο για «πρωτόγνωρες» αδικίες και, όπως ανακοινώθηκε από την Ένωσή τους, «για μια διαδικασία που θα γραφτεί στο γκρίζο τεύχος της πυροσβεστικής ιστορίας». 
Όπως αναφέρουν έμπειροι αξιωματικοί στο zougla.gr, για τις κρίσεις (προαγωγές και αποστρατεύσεις) στους ανώτερους κι ανώτατους βαθμούς αξιοποιήθηκαν... αμφίβολα κριτήρια, με αποτέλεσμα αρκετοί έμπειροι κι αποδεδειγμένα στο πεδίο ικανοί αξιωματικοί να μείνουν "εκτός", ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι επελέγησαν στελέχη που βρίσκονται αρκετά χαμηλά στην επετηρίδα της σειράς τους.

Τακτικές Κρίσεις Π.Σ. 2017: Η επετηρίδα διπλής όψης και οι λοιπές πρωτοτυπίες


Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών του Σώματος για το τρέχον έτος. Ιδιαίτερη έκπληξη και εντύπωση δημιουργήθηκε, για μία ακόμα φορά, στην κοινή υπηρεσιακή και μέση προσωπική λογική για τον κάθε άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενο.
Τα παραπάνω όμως φαίνονται ως κοινότυπα και επαναλαμβανόμενα, υπό διαφορετική οπτική γωνία, κάθε χρόνο.
Εφέτος οι πρωτοτυπίες ξεκίνησαν με τις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών, που φαίνονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να έγιναν την 11η Ιανουαρίου 2017, ακυρώθηκαν στα λόγια αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας και τελικά επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας με τη δημοσιοποίηση του ΦΕΚ της 16ης Ιανουαρίου. Στον ενδιάμεσο χρόνο, και δίχως να καθίσταται αντιληπτό το γιατί, υπήρχε επίσημη διάψευση για το όλο γεγονός. 
Η συνέχεια των πρωτοτυπιών έρχεται με την καινοτομία ότι η επετηρίδα και οι πίνακες κρινομένων που συντάσσονται με βάση αυτήν αναγνώστηκαν από το τέλος προς την αρχή. Δηλαδή προκύπτει ότι η επετηρίδα είναι διπλής όψης (ντουμπλ φας) και αναγιγνώσκεται όπως κάθε φορά εξυπηρετεί.

Κρίσεις 2017:Η κλήρωση του τζόκερ που έβγαλε λίγους τυχερούς…Με αφορμή την ολοκλήρωση των τακτικών κρίσεων των Αξιωματικών του Π.Σ. έτους 2017 θα θέλαμε αρχικά να συγχαρούμε τους νεοπροαχθέντες Αξιωματικούς τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που τους ανατίθεται, όπως επίσης να ευχηθούμε καλή αφυπηρέτηση στους αποστρατευθέντες ενώ στους παραμένοντες καρτερία και υπομονή.

Η φετινή κλήρωση του τυχερού παιχνιδιού παρά τις περί του αντιθέτου μεγαλόστομες ως σήμερα διακηρύξεις πολλών, ανέδειξε τελικά τους αριθμούς 11,13,48,51,57,67 (στους 68) και αναζητείται ο Τζόκερ.

Δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα τετριμμένα και την διαχρονική μας θέση, ότι χρειάζεται αναμόρφωση του συστήματος αξιολόγησης και προαγωγής των Αξιωματικών του Π.Σ., ώστε να πάψει να εκτυλίσσεται το ίδιο έργο κάθε χρόνο που δημιουργεί και εδραιώνει την ανυποληψία στην ιεραρχία του, αλλά θα κλείσουμε με μια σκέψη.