ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :

Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

Ιστολόγιο με επικαιρότητα, ειδήσεις και νέα, πυροσβεστικού, περιβαντολογικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, από το διαδίκτυο και τον τύπο.29/12/13

Κατηγορίες αντιμετωπίζουν 177 πυροσβέστες για ψευδή δήλωση σωματικής ικανότητας!

Την καθυστέρηση της απόταξης πυροσβεστών που έχουν προσληφθεί εδώ και 1 χρόνο παρά την ψευδή δήλωση στοιχείων τους καταγγέλλει επιλαχών πυροσβέστης και ακροατής του ΣΚΑΪ 100,3. Ο ίδιος ο ακροατής μαζί με τους υπόλοιπους επιλαχόντες έχουν κινηθεί νομικά προς την επίσπευση της διαδικασίας. Σε αυτήν την
κατεύθυνση έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον Υπουργό κ. Δένδια. Η δικηγόρος τους δηλώνει πως είναι απαράδεκτο αυτό που έχει γίνει και προσδιορίζει τον αριθμό των παρανόμων πυροσβεστών σε 507. Για την υπόθεση έχουν οριστεί δυο δικάσιμες μέσα στον Ιανουάριο του 2013 καθώς οι επιλαχόντες προσπαθούν να δικαιωθούν. Το χρονικό της υπόθεσης όμως θα μπορέσει να εξηγήσει  τι ακριβώς αναφέρει ο ακροατής.
 ΧΡΟΝΙΚΟ:
Τον Σεπτέμβριο του 2011 το Πυροσβεστικό Σώμα προκήρυξε θέσεις για 4000 άτομα για 5ετή θητεία. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, βγήκε η λίστα επιτυχόντων και ο πίνακας κατάταξης με μοριοδότηση. Στην μεταγενέστερη διαδικασία αναζήτησης και ελέγχου των δικαιολογητικών των επιτυχόντων, ανακαλύφθηκε από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, πως υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν κάνει ψευδείς δηλώσεις.
 Δηλαδή, παρόλο που στην προκήρυξη ρητά αναφέρει πως οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν απολυθεί από το στρατό με σωματική ικανότητα Ι1, κάποιοι προσλήφθηκαν ενώ συμμετείχαν είτε με αλλαγμένο Ι από Ι2, Ι3 ή Ι4 σε Ι1 (νομίμως από Επιτροπή) μετά την απόλυσή τους από το στρατό και πριν ή και μετά την συμμετοχή τους στην Προκήρυξη.