Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

21/5/13

Αντιπυρική ετοιμότητα: Δάσος τα…προβλήματα μπροστά στις φωτιές

Η έννοια της πρόληψης στην χώρα μας δεν έχει την δυναμική που θα όφειλε να έχει ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν μάλιστα η συζήτηση αφορά δασικές εκτάσεις που κάθε καλοκαίρι γίνονται παρανάλωμα του πυρός τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Αν η διαδικασία της πρόληψης λειτουργούσε σωστά στην θέση των ευάερων και ευήλιων σπιτιών πάνω στα καμένα θα είχαμε τα δάση μας, που από τα πέρατα της γης έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα να θαυμάσουν. Το ζητούμενο είναι η προστασία των ελληνικών δασών να αναδειχθεί ως εθνικό θέμα. Γιατί τέτοιο είναι.
Φέτος, με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας τα πράγματα είναι πιο μαύρα από κάθε άλλη χρονιά. Στο ρεπορτάζ θα διαπιστώσετε ότι οι μειώσεις κονδυλίων από τις επιχειρήσεις πυροπροστασίας δημιουργούν μία βραδυφλεγή βόμβα που περιμένει την πρώτη σπίθα για να… εκραγεί.
Του Ρενάτο Λέκκα
«Άνοιξε» η φετινή αντιπυρική περίοδος και η πυροσβεστική που είναι το άλφα και το ωμέγα της αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, εμφανίζεται ανοχύρωτη για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών το καλοκαίρι που μας έρχεται..

διαβάστε περισσότερα