Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

11/10/12

Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Για τα συνδικάτα

Σήμερα σε αυτή την κομβική στιγμή γιά την πολτική, την διεθνή πολιτική που διαμορφώνεται στην Νέα αυτή Τάξη πραγμάτων, επανακαθορίζονται ιδεολογήματα, κοσμοθεωρίες, αλλά το κυριότερο οι πολιτικές πρακτικές διαχείρησης της παγκόσμιας κοινωνίας. Η βαθιά κρίση, σίγουρα θέτει υπό πλήρη αμφισβήτηση και φυσικά ανηλεή κριτική ότι διατυπώθηκε μέχρι σήμερα, αλλά και ότι εφαρμόστηκε φέρνοντας την ανθρωπότητα στα νέα αδιέξοδα. Σε κάθε περίπτωση όμως η  εμβάθυνση σε κλασικά κείμενα πολιτικής σκέψης, υπό την ¨κρισάρα¨όμως της πολιτικής πρακτικής βαρύτητάς τους, εξακολουθεί να αποτελεί εφόδιο γιά την διαμόρφωση της νέας πολιτικής σκέψης που θα διαμορφώσει  την πολιτκή πρόταση που θα αποτεέσει το  νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα επιχειρήσει να δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ.ΤΗΣ ΕΑΠΣ Γιάννη Σταμούλη

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ


«Σήμερα πορεία, αύριο απεργία» - Απεργιακό δικαίωμα και Σώματα Ασφαλείας

Τσιάνος Παναγιώτης / tsianos.pan@gmail.com
Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

«Σήμερα πορεία, αύριο απεργία»

Επίκαιρο περισσότερο από ποτέ είναι σήμερα το παραπάνω σύνθημα που ακούστηκε πριν 2 δεκαετίες περίπου, σε μια από τις πρώτες συνδικαλιστικές εκδηλώσεις των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, αποδεικνύοντας πως η διεκδίκηση της αναγνώρισης του δικαιώματος της απεργίας, είναι ένα διαχρονικό αίτημα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.) στο τελευταίο συνέδριό της στην Καλαμάτα, εξέδωσε ειδικό Ψήφισμα (εδώ), για τη διεκδίκηση της αναγνώρισης του δικαιώματος της απεργίας, στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το ψήφισμα θέτει ουσιαστικά το θέμα της αναθεώρησης του ισχύοντος Συντάγματος και συγκεκριμένα του άρθρου 23, ώστε να αποκτήσουν και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, το δικαίωμα στην απεργίας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το δικαίωμα της απεργίας, έχει διεκδικηθεί από τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, με πολύχρονους και οδυνηρούς αγώνες, έχει κατοχυρωθεί σε συνταγματικό επίπεδο και δυστυχώς στερείται στη χώρα μας από το προσωπικό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των λοιπών ένστολων σωμάτων.

διαβάστε περισσότερα