Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

6/7/12

Επιστολή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

Την προσεχή Παρασκευή (06/07/2012) η Κυβέρνηση παρουσιάζει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας τις προγραμματικές της δηλώσεις.
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή και την ανάπτυξη των θέσεων των Κομμάτων σας, θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Σώματα Ασφαλείας και ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουν αυτά σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό τους.
Ήδη σε προγενέστερες αλλά και σε πρόσφατες συναντήσεις μας, σας εκθέσαμε τα προβλήματά μας και σας παρουσιάσαμε αξιόπιστες προτάσεις για την ενδυνάμωση του θεσμού των Σωμάτων Ασφαλείας και τη θωράκιση των συναδέλφων μας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, δίνοντας αιματηρές μάχες με αδίστακτους και ένοπλους κακοποιούς αλλά και με την φορά με την πύρινη λαίλαπα. Άλλωστε, συμμεριζόμενοι και τις αγωνίες μας, μας διαβεβαιώσατε ότι μέσα στις πρώτες προτεραιότητές σας, θα είναι και η συμβολή σας στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας και την άρση των αδικιών που υπέστη το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας με τις γνωστές περικοπές μισθών και επιδομάτων.
 

Χορήγηση εκλογικού επιδόματος στους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους.

Μετά από την παρέλευση δύο (2) και πλέον μηνών, δεν έχει καταβληθεί στο Πυροσβεστικό Προσωπικό το Εκλογικό Φιλοδώρημα των περίπου ενενήντα ( 90)ευρώ για τις εκλογές της 5ηςΜαΐου του 2012.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Πυροσβεστικό Προσωπικό είναι το μόνο από το Προσωπικό του Υπουργείου ,το οποίο δεν του έχει καταβληθεί το παραπάνω επίδομα.
Με ανακοινώσεις –Παρεμβάσεις μας, τόσο στην Πυροσβεστική όσο και στην απελθούσα Πολιτική Ηγεσία έχουμε επισημάνει την κατάφωρη αυτή αδικία.
Πέρα από το γεγονός ότι η απελθούσα Κυβέρνηση αποτίμησε στο παραπάνω Φιλοδώρημα το έργο του Πυροσβεστικού Υπαλλήλου στην διασφάλιση της Πολιτικής Προστασίας της Χώρας κατά την διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων, ούτε μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταστεί δυνατόν να καταβληθεί.
Διαβάστε την επιστολή της ΕΑΠΣ προς τον Υπουργό κ.Δένδια