Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

12/5/12

Να χαμογελάσουμε

Με το πενάκι του συναδέλφου Σ.Μουρατίδη

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Για να μην ξεχνάμε,η 9 Μαίου, ημέρα λήξης του β΄παγκοσμίου πολέμου,σύμφωνα με το Ν.2703/1999 είναι η καθιερωμένη ημέρα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές και τα θύματα του ιρού αγώνα και της Εθνικής αντίστασης 41-44 του Ελληνικού Λαού προς τα στρατεύματα κατοχής.

Αν μας βγάλουν από το ευρώ μπαίνουν στην... κόλασή τους - Τι λένε οι αριθμοί

Οι απειλές εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είναι πρακτικά κενές περιεχομένου. Οι επιπτώσεις θα ήταν τόσο τρομακτικές που ολόκληρος ο πλανήτης θα έκανε για να συνέλθει αρκετά χρόνια. Κατ' αρχήν μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσαν άμεσα μαζική απόσυρση καταθέσεων, τουλάχιστον από... Πορτογαλία και Ισπανία, ίσως και από Ιταλία, κάτι που θα σήμαινε ταυτόχρονη χρεοκοπία, ενώ θα γκρέμιζαν τις αγορές ομολόγων και τη διατραπεζική αγορά στην Ευρώπη, θέτοντας σε κίνδυνο το ίδιο το ευρώ…

Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ένα τρομακτικό ευρωπαϊκό αλλά και ευρύτερα διεθνές «ντόμινο χρεοκοπιών».

Τα ακόλουθα νούμερα «ζαλίζουν»:

Μόνον από δάνεια–ρέπος σε ελληνικές τράπεζες, η ΕΚΤ μπορεί να έχει απώλειες 140 δισ. ευρώ δηλαδή μεγάλο μέρος του ξοδευμένου ισολογισμού της.

Αυτό, χωρίς να υπολογιστεί το αυξανόμενο το κόστος του ντόμινο από αυτό, που σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών της ΕΚΤ, υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ (!) ΜΟΝΟΝ για το ευρωσύστημα της κίνησης κεφαλαίων...


διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κατατάσσει τους Έλληνες στη θέση των λιγότερο αμειβομένων και σκληρά εργαζομένων


Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο, αμείβονται χειρότερα και απολαμβάνουν ακόμα λιγότερα μετά την κρίση, σε σχέση με εργαζόμενους σε άλλες χώρες. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της Regus στο πλαίσιο του Δείκτη ισορροπίας επαγγελματικής-προσωπικής ζωής. Ο Δείκτης στην Ελλάδα κινείται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο και συγκεκριμένα διαμορφώνεται στις 38 μονάδες χαμηλότερα (στις 86 μονάδες) από τον παγκόσμιο μέσο όρο των 124 μονάδων.

διαβάστε περισσότερα

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΖΟΓΑΡΑΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ 5ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ

Από τότε που οι "εξωπυροσβέστες" συγγραφείς του νομοσχεδίου των 5ετών  προετοίμαζαν την τριχοτόμηση του πυροσβεστικού προσωπικού, ως ΕΑΠΣ είχαμε στείλει τις ενστάσεις μας και την αγωνία μας προς τους εγκεφάλους του, αλλά και το σύνολο της πολιτκής και φυσικής ηγεσίας.
Δεκάδες οι επιθέσεις και η λάσπη που δεχθήκαμε, από όλες τις πλευρές των συνοδοιπόρων του  εγχειρήματος. Δυστυχώς τότε δεν ήθελαν να δούν την προχειρότητα, την εξωπυροσβεστική γραφή  και το εργασιακό αδιέξοδο που ήταν ορατά στο τέλος υλοποίησης του εγχειρήματος.
Δυστυχώς κάποιοι από τους πολιτικούς και πυροσβεστικούς διανοητές του, πλέον δεν είναι "κοντά μας" για να διαχειριστούν το δημιούργημά τους. Εμείς πάλι  θα κολυμπήσουμε στα απόνερά τους...
Παραθέτουμε απλά ένα απόσπασμα από ανάρτηση "5ετους συναδέλφου" ένα από τα πολλά που κατακλύζουν το διαδίκτυο:..
" Κυριε αρχηγε γνωριζε οτι τωρα θα ΨΑΞΟΥΝ ολους τους φακελους και απο το ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ για να απολυσουν και αυτους που εχουν σωματικη ικανοτητα 1 μετα θητειας; ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΑΡΓΧΗΓΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΣΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΤΟ 4 ΜΗΝΕΣ!!!
Κύριε αρχηγε ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΟΛΕΜΟΣ στο πυροσβεστικο σωμα και ειναι μονο η αρχη. Η φωτια αυτη δεν ΣΒΗΝΕΙ ΠΛΕΩΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Για τους 70 επιλαχοντες καλα εκαναν  οτι εκανα αλλα πλεων θα υποστουν της συνεπειες απο τους ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΣ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ,ΥΨΟΣ,ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Π.Σ ΑΦΟΥ ΑΠΟΛΥΣΑΝ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΑΤΗΤΑ. Τωρα ποια θα ειναι η επομενη ομοδα που θα απολυσετε; Τους συναδελφους που εχουν επαγγελματικο διπλωμα μετα 6μηνου η τους συναδελφους που εχουν ηλικια ανω 35 ετων!!!
ΓΙΑΤΙ εως τωρα η ομοσπονια δεν εκανε ακομα μηνυση που δεν εχουν παρει τους συμβασιουχους; Γιατι δεν εκανε ακομα τιποτα που ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 45 ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ??????ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ."