Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

3/4/12

ΥΠΕΘΑ: Επιβεβαιώνει την κατάσχεση ιδιωτικής περιουσίας μέσω… Μνημονίου


Επιβεβαιώνει πλήρως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την δημιουργία επιτροπής επιτάξεων.

Η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις την Τρίτη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου και δίνει την δυνατότητα στο κράτος να προχωρά σε αναγκαστικά απαλλοτριώσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας των πολιτών βάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση.

Η διαδικασία είναι πολύ συγκεκριμένη: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης.

Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές που έχουν δικαίωμα επί της δημόσιας περιουσίας, απαιτούν από το δημόσιο, το οποίο ούτως άλως θα ελέγχουν απόλυτα, να προχωρά σε αναγκαστική επίταξη «Για εθνικούς λόγους» συγκεκριμένης κινητής ή ακίνητης περιουσίας και να αποκτούν στην κυριότητα του ακινήτου ή της κινητής περιουσίας η οποία θα είναι πλέον δημόσια! Και όταν λέμε κινητής εννοούμε π.χ. πλοία!

διαβάστε περισσότερα