Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

23/2/12

Επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Aλ. Τσίπρα στους αρχηγούς κρατών της ευρωζώνης - στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


Επιστολή Προθέσεων

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2012

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή προκειμένου να θέσω υπό την προσοχή σας ένα δημοκρατικό ζήτημα επείγουσας σημασίας για την Ελλάδα. Το ζήτημα αυτό έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις που ανελήφθησαν τις προηγούμενες δύο ημέρες από την παρούσα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει εκλεγεί, δεν απολαμβάνει της λαϊκής υποστήριξης και έχει συνειδητά και συστηματικά πράξει ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού. Αυτή η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να δεσμεύσει μια χώρα και το λαό της για τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες γενιές.

διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ



ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΣΤΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωί, σε μια ακόμα προσπάθεια συνάντησή μας με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, εκφράζοντας την καθολική μας αντίθεση στις περικοπές που αποφασίζονται και εξακολουθούν να εφαρμόζονται ανελέητα εις βάρος των ενστόλων.Αντί να εμφανιστεί και να μιλήσει για τις αποφάσεις του ο κ. Υπουργός, μας ανακοινώθηκε αορίστως από τη διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις περικοπές των μισθολογικών δαπανών του δημόσιου τομέα προβλέπεται, όπως αναφέρεται και στο νέο Μνημόνιο, μια περικοπή της τάξεως του 10% για όλα τα ειδικά μισθολόγια, χωρίς να εξειδικεύεται ο τρόπος εφαρμογής των περικοπών και ποιους συγκεκριμένα αφορούν. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για νέο μισθολόγιο, αλλά για περικοπές του υφιστάμενου προϋπολογισμού.