Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

18/2/12

Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει


2012 Η Ελλάδα του Μνημονίου 2, της νεακατοχικοτροικανής επέλασης.

Η πατρίδα μας που έχει παραδοθεί στα όρνια των στυγνών δανειστών, των αδυσώπητων αγορών, και περιδινείται στην βαθύτερη κρίση και ύφεση, έχοντας αναθέσει τη διαχείριση της στους δημιουργούς της.
Η Ελλάδα που ερημώνεται από άκρη σε άκρη αναδεικνύοντας καθημερινά μικρές τραγωδίες που συγκλονίζουν συθέμελα τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας.
Ποτάμι που φουσκώνει σιγά σιγά η οργή του λαού.
Το νιώσαμε την Κυριακή στις 12 Φλεβάρη, όταν χιλιάδες πολίτες που ίσως δεν είχαν ξαναβγεί στο δρόμο πλημμύρισαν το κέντρο της Πρωτεύουσας, φωνάζοντας, καταθέτοντας την οργή τους, παρά την αφειδή ρίψη δακρυγόνων από τις δυνάμεις καταστολής .
Νιώθω την απογοήτευση και την θλίψη, κυκλοφορώντας στην αγαπημένη μου πόλη, βλέποντας τους εκατοντάδες άστεγους να κοιμούνται στην πλατεία Ομονοίας, στις εσοχές όλων των κεντρικών δρόμων της.

Διαβάστε τη συνέχεια

Yποψηφιότητα Παπουτσή για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ


Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, φέρεται να ότι επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.Έτσι ο Χρήστος Παπουτσής έρχεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να εκφράσει το προεδρικό ρεύμα εντός του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή:http://news247.gr

Και μεις εδώ στο Π.Σ. έχουμε την αναίδεια να περιμένουμε να ενσκήψει στα "μικρά και τετριμένα της πυροσβεστικής καθημερινότητας"
Φτου και ντροπή μας... δις.
Τις καλύτερες ευχές στον κ.Υπουργό και όπως συνεχίζεται να είναι αναρτημένο σε ιστολόγιο των νέων 5ετών Πυροσβεστών:

ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ..


Σοβαρότατες καταγγελίες για κομματισμό και ευνοιοκρατία στις διαδικασίες προσλήψεων και κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας έκανε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, κάνοντας μεταξυ των άλλων τη σχετική δήλωση σχετικά με τις πρόσφατες κομματικές προσλήψεις στην πυροσβεστική:
«Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας Αψευδής μάρτυρας το έγγραφο που διακινούσε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυρόσβεσης – Διάσωσης (ΠΟΣΠΥΔ), στο οποίο, με ιδιόχειρη σημείωση, αναφέρεται ότι μετά από συνάντηση της ΠΟΣΠΥΔ με το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και τον Υφυπουργό Μιχάλη Όθωνα, επισπεύδονται “οι διαδικασίες” προσλήψεων.Αλήθεια, πώς δικαιολογείται η παρουσία του κ. Καρχιμάκη στη συνάντηση αυτή;
Με ποια θεσμική ιδιότητα συμμετείχε;
Προφανώς συμμετείχε και σε αυτή τη συνάντηση, όπως συμμετείχε και στις συναντήσεις που έγιναν για τις κρίσεις και τοποθετήσεις, όπως μας είχαν καταγγείλει, προκειμένου να διασφαλίσει την κομματική αξιολόγηση και στήριξη.Δυστυχώς, είναι αμετανόητοι. Ακόμα και τώρα, στην πιο δύσκολη ώρα για την Ελλάδα, κάποιοι παραμένουν κολλημένοι στις κομματικές πρακτικές του χθες, που έφεραν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα».

Το Υ.ΠΡΟ.ΠΟ προχώρησε σε έκδοση σχετικού δελτίου τύπου, με τα γνωστά γενικόλογα χωρίς να μπαίνει στην ουσία των καταγγελιών

Σε αιχμηρή ανταπάντησή του ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση απάντηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή:

«Ο κ. Παπουτσής είπε πάρα πολλά. Δεν μας είπε όμως ένα, το πιο βασικό: Τί δουλειά έχει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης να παρεμβαίνει στις διαδικασίες πρόσληψης πυροσβεστών;Ο κ. Υπουργός σκοπίμως θολώνει τα νερά, προκειμένου να αποφύγει να απαντήσει επί της ουσίας της τοποθέτησής μας, που είναι η κομματική παρέμβαση σε μία διαδικασία, που θα έπρεπε να είναι κρυστάλλινη.Αυτή η στάση του επιβεβαιώνει και την καταγγελία μας περί κομματισμού και ευνοιοκρατίας. Όσο για τα περί αξιοκρατίας, τα οποία λέει και ξαναλέει, τον παραπέμπουμε στην τελευταία δήλωση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, που καταγγέλλει ακριβώς την έλλειψή της…Και αν αμφισβητεί τις δικές μας απόψεις και το έγγραφο που επικαλούμαστε, ας κάνει τον κόπο να ανατρέξει στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΠΥΔ, στις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας, όπου υπάρχουν αναρτημένες φωτογραφίες από τη συνάντηση του προεδρείου της με τον κ. Καρχιμάκη, με τη σημείωση ότι «ο κ. Καρχιμάκης επικοινώνησε με την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία και δεσμεύτηκε για την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης»!Δηλαδή, ο κ. Παπουτσής παίρνει «γραμμή» από το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ; Αυτή είναι η άποψή του για την εμπέδωση μια νέας αντίληψης στην άσκηση πολιτικής;».

Χειροκίνητες αντλίες «εναντίον» των πυρκαγιών που απειλούσαν την Αθήνα επί βασιλείας Όθωνα


Μια φωτιά στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Όθωνα ήταν μεγάλη υπόθεση. Τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί στον Νομάρχη και στον Δήμαρχο ήταν ασαφή και ο εξοπλισμός ελλιπέστατος. Δύο-τρεις χειροκίνητες αντλίες στάθμευαν στα Ανάκτορα και το Φρουραρχείο, και κινητοποιούνταν σε κάθε περίσταση από στρατιώτες.

Στην άγραφη ακόμη ιστορία της πυρόσβεσης στα πρώιμα χρόνια του ελληνικού κράτους, πρέπει εξέχουσα θέση να κατέχουν οι ελάχιστες ασφαλιστικές εταιρείες της εποχής –ξένων συμφερόντων–, οι οποίες διέθεταν τις δικές τους αντλίες και συνέδραμαν καθοριστικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Διαβάστε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο του Λευτέρη Σκιαδά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Υ.ΠΡΟ.ΠΟ


Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου συναντήθηκε το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ με τον Γεν.Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ.Ελευθ. Οικονόμου.
Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον πυροσβεστικό οργανισμό και η δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει το πυροσβεστικό προσωπικό. Η συνάντηση η οποία έγινε σε θετικό κλίμα, έγινε με πρωτοβουλία του κ.Γενικού και είναι η μόνη συνάντηση εδώ και χρόνια με την ενεστώτα πολτική ηγεσία του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ.και Ε.Α.Π.Σ.