Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

30/12/11

Ανοίγουν την πόρτα για μαζικές απολύσεις»

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα για την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και την αναδιοργάνωση του Δημοσίου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τη ΝΔ και ΣΥΝ. Η ΝΔ υποστήριξε ότι οι ανακοινώσεις ανοίγουν την πόρτα για μαζικές απολύσεις, ενώ ο ΣΥΝ διαφώνησε με την συμμετοχή ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών στη διαδικασία αξιολόγησης.
«Οι χθεσινές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ανοίγουν την πόρτα μαζικών απολύσεων και επιτείνουν περαιτέρω την αγωνία και την ανασφάλεια χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδιαφανείς μεθοδεύσεις αξιολόγησης, χωρίς προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρ. Ζώης, χαρακτηρίζοντας επικοινωνιακό ευφυολόγημα «το δήθεν "σχέδιο" του κ. Ρέππα και των προκατόχων του για τη "Λευκή Βίβλο"».

Διαβάστε περισσότερα

Νέες καταγγελίες για ... ωραίες "αλχημείες" σε διαγωνισμό πρόσληψης του Π.Σ.


"Στις 18-12-2011 προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την πρόσληψη 50 θέσεων Αξιωματικών από ιδιώτες και μόνιμο Πυροσβεστικό προσωπικό Ο διαγωνισμός αυτός υλοποιείται με κριτήρια που θέτει το Π.Δ. 203/1995. Ουσιαστικά όμως δεν έχει κριτήρια μια και εφαρμόζεται διαδικασία επιλογής. Την προκήρυξη αυτή εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης πιθανότατα εν αγνοία των Στρατηγών
του Πυροσβεστικού Σώματος.Η προκήρυξη αυτή γράφτηκε μάλλον κοντά σε «θάλασσα» γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα την οδηγήσουν σε «ναυάγιο».
Ειδικότερα αναγράφει στα έχοντας υπόψη τα προβλεπόμενα προσόντα από τις διατάξεις των αρθ. 33,34,35,36 και 37 του Ν. 4029/2011(ΦΕΚ 245Α) όταν στο άρθρο 33 ...

Διαβάστε περισσότερα

WWF: Τρία χρόνια πρωτοφανούς συστράτευσης για τα δάση της Ελλάδας


Επιτόπια έρευνα σε 11 καμένες περιοχές της Ελλάδας, χαρτογράφηση 278.862 km2 μέσω δορυφόρου, παρακολούθηση 868 απειλούμενων ζώων, εκπαίδευση 11.530 μαθητών, υποστήριξη 84 εθελοντικών ομάδων, συστράτευση 102 φορέων: αυτά είναι, μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα του 3ετούς προγράμματος «Το Μέλλον των Δασών» που ολοκληρώθηκε φέτος από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.
Η δράση του WWF στην Ελλάδα ξεκίνησε με την αναδάσωση του Υμηττού το 1969.

Διαβάστε περισσότερα