Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

21/12/11

Ερώτηση των βουλευτών κ. Φαρμάκη Αικατερίνης και κ. Τσόνογλου Βασιλικής για τον διαγωνισμό Π.Π.Υ

Είναι γνωστή η προσδοκία με την οποία αναμενόταν η προκήρυξη για τον διορισμό 4.000 ατόμων ως Π.Π.Υ., που δημοσιεύθηκε με την υπ’αρ.34671 οικ.Φ.300.2/27.7.2011 απόφαση του Αρχηγού Π.Σ.
Εντούτοις μετά την ανακοίνωση του οριστικού πίνακα των επιτυχόντων, με την υπ’αρ.53543 Φ.300.2/19.11.11 απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, άρχισαν να διατυπώνονται έντονα παράπονα και μαζικές έγγραφες ενστάσεις, κυρίως από τους εποχικούς πυροσβέστες, κατά του κύρους του διαγωνισμού, ενώ υπήρξαν και σχετικά δημοσιεύματα τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο.
Από τις ήδη κατατεθείσες ενστάσεις, περί τις 320-350 στον αριθμό, προκύπτουν θέματα που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς οι ενιστάμενοι επικαλούνται συγκεκριμένα στοιχεία και διατυπώνουν σφοδρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του εν λόγω διαγωνισμού.
Διαβάστε περισσότερα

Διακρίσεις και παρατυπίες στη διαδικασία του διαγωνισμού πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης



Ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Υπεύθυνος του αντίστοιχου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αθ.Νάκος, σχετικά με εντοπιζόμενες διακρίσεις και παρατυπίες στις διαδικασίες του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη γιά την πρόσληψη των Πυροσβεστών 5ετους υποχρέωσης.
Διαβάστε την ερώτηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ: "ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ"



Σκληρή ανακοίνωση για το θέμα του μισθολογίου εξέδωσε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ:Με έκπληξη ακούμε όλες αυτές τις μέρες τις εξαγγελίες για δραστική μείωση των αποδοχών στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Μετά τις ύβρεις για “αντιπαραγωγικούς, κοπρίτες, τεμπέληδες” και την έντεχνη ταύτιση του συνόλου των ένστολων με αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, προετοιμάζεται τάχιστα το έδαφος της περαιτέρω εξαθλίωσης των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.Όταν το 2003 εξαιρέθηκαν προκλητικά από το ενιαίο μισθολόγιο, όταν την τελευταία διετία οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί κατά 40%, οι μισθολογικές προαγωγές και το χρονοεπίδομα παραμένουν παγωμένα αναιτιολόγητα, ο βασικός μισθός του Αστυφύλακα, Λιμενοφύλακα, Πυροσβέστη είναι 683 ευρώ και του Αξιωματικού στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας 899, που θα τους φθάσουν; Όταν τώρα επιβιώνουν με δυσκολία οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και συνωστίζονται στα συσσίτια των στρατοπέδων και των λεσχών της ΕΛ.ΑΣ για να φάνε, μετά τι θα κάνουν;Οι συγκυβερνώντες της μνημονιακής κυβέρνησης που τώρα υλοποιούν το πρόγραμμα - δύο εξ’ αυτών το καταψήφισαν πριν λίγες εβδομάδες - τώρα έχουν κρυφθεί. Τότε “στήριζαν τα αιτήματα των ένστολων”. Τώρα, όπως υλοποιούν τις διατάξεις φτώχειας για τους αποστράτους, έτσι θα στηρίξουν τη δραματική μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών και την ασφαλιστική τους υποβάθμιση.Η μεταβατική κυβέρνηση ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που προπονείται υπό την επίβλεψη του τέως πρωθυπουργικού συμβούλου για τη μετεκλογική συνεργασία, καλά θα κάνει να σταματήσει την τακτική που δυναμιτίζει τα θεμέλια των Ε.Δ. και Σ.Α..
 Η οικονομική εξαθλίωση και ηθική απαξίωση του ουσιαστικότερου και πολυτιμότερου κεφαλαίου των Ε.Δ. και Σ.Α. , που είναι το έμψυχο δυναμικό, βάζει σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια της χώρας.
Ο εργαζόμενος λαός είτε είναι ένστολος είτε όχι, έχει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά. Καμία τρόικα, καμία κυβέρνηση παραδομένη στις ορέξεις των δανειστών δεν πρέπει και δεν μπορεί να καταπατά το σύνταγμα και να εξαθλιώνει το λαό της. Αυτή είναι η χειρότερη και η μη αποδεκτή πολιτική που σήμερα δεχόμαστε όλοι. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ