Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

30/9/11

ΟΙ ΑΜΝΟΙ ΤΕΛΟΣ…


Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, στα πλαίσια της δράσης της, μεταξύ των άλλων αποφάσισε να διερευνήσει τη «νομιμότητα» της έκδοσης, εφαρμογής και σκοπιμότητας της τελευταίας «πρωτοφανούς» απόφασης κήρυξης πολυήμερης γενικής επιφυλακής σε όλο το πυροσβεστικό προσωπικό σε όλη τη χώρα, με την υπ αριθ. 985 Φ702.18 από 24-08-2011 απόφαση ΑΠΣ για «Έναρξη Γενικής επιφυλακής» και την υπ. αριθ. 1004 Φ 702.18/27-08-2011 όμοια της, για «Άρση Γενικής Επιφυλακής».
Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη της ΕΑΠΣ να μας αποστείλουν
email από κάθε υπηρεσία με τον επιπρόσθετο χρόνο απασχόλησης τους, κατά την διάρκεια της γενικής επιφυλακής ( από 25-08-2011 Ω:07:00 μέχρι και 28-08-2011 και Ω:07:30), προκειμένου να διεκδικήσουμε δικαστικά την αποζημίωση του, αλλά και την απόδοση ευθυνών για αυτήν την διοικητική πράξη η οποία δημιούργησε ιδιαιτέρως επιβαρυντικές εργασιακές συνθήκες σε όσους την υπέστησαν.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΑΠΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ



Δραματικές περικοπές σε σχέση με τις παροχές που δίνουν μέχρι τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και υπέρογκες αυξήσεις για τους ασφαλισμένους



Σε ισχύ τίθεται από 1ης Οκτωβρίου το ενιαίο συνταγολόγιο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)(σ.σ. το σημερινό συνταγολόγιο του ΙΚΑ καλύπτοντας με ενιαίο τρόπο τη συνταγογράφηση στους ασφαλισμένους των Ταμείων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
Ο νέος κανονισμός, θα συστηματοποιηθεί απ' την 1.1.2011 όταν θα γενικευτεί το νέο σύστημα χρέωσης των ασφαλιστικών ταμείων με τα λεγόμενα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια.
Το νέο αυτό μέτρο, αποτελεί τη μνημονιακή έκφραση στις παροχές της υγείας.
Η νέα αυτή επιβάρυνση των ασφαλιζόμενων πολιτών, φάνηκε απ' τους συγκριτικούς πίνακες που έδωσε το υπουργείο Εργασίας και αφορούν στο προσχέδιο του «Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας», που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.
Μερικά χαρακτηριστικά:
-Στις παρακλινικές εξετάσεις καθιερώνεται συμμετοχή 15%.
-Το βοήθημα τοκετού μειώνεται από 9,3-49% ανάλογα με τις μέχρι τώρα παροχές των Ταμείων. Κάποιοι φορείς, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, δίνουν μέχρι 1.765 ευρώ - ή και πολύ περισσότερα - ενώ με το νέο κανονισμό το χρηματικό ποσό ορίζεται από 900-1.600 ευρώ.
-Καθιερώνεται συμμετοχή 10% σε προϊόντα ειδικής διατροφής που μέχρι τώρα καλύπτονταν απ' τα Ταμεία.
-Καθιερώνεται συμμετοχή 25% στη χορήγηση διάφορων υγειονομικών υλικών στους διαβητικούς.
-Κόβονται οι αποκλειστικές νοσοκόμες στον ιδιωτικό τομέα.
-Μειώνονται μέχρι και 38,5% τα έξοδα μετακίνησης των νεφροπαθών.
-Το επίδομα λουτροθεραπείας δεν θα ξεπερνά τα 250 ευρώ για κάθε ασθενή το χρόνο, όταν σήμερα κυμαίνεται από 400-1.600 ανάλογα με τους κανονισμούς του κάθε Ταμείου.
-Το επίδομα αεροθεραπείας μειώνεται σε 200 από 500 ευρώ.