Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

29/9/11

ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ



Σύμφωνα με την ethnos.gr, σημαντικές μειώσεις, που θα κυμανθούν από 20-40%, θα υποστεί το 14,5% των δημοσίων υπαλλήλων (περίπου 70.000), αμετάβλητη θα παραμείνει η μισθολογική κατάσταση για το 78% των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενώ ένα 10% των υπαλλήλων θα λάβει αυξήσεις της τάξης του 7,5%, σύμφωνα με την εισήγηση για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, την οποία παρουσίασε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Στα 2.200 ευρώ διαμορφώνεται ο ανώτατος μισθός σε υπάλληλο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης χωρίς τα επιδόματα θέσης και το πριμ παραγωγικότητας, γεγονός που τοποθετεί τις ανώτατες αποδοχές (μαζί με κάθε είδους επίδομα) περίπου στα 2.700 ευρώ.
Αυτό το γεγονός αναμένεται να επιφέρει μειώσεις στις συνολικές αποδοχές μιας μεγάλης μερίδας δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι αναμένεται να δουν τους μισθούς τους να μειώνονται έως και 1.500 ευρώ τον μήνα (υπ. Οικονομικών, υπ. Εσωτερικών κ.τ.λ). Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι υπάλληλοι έχουν με το νέο μισθολόγιο μειώσεις αποδοχών μεγαλύτερες του 25%, εξετάζεται αυτή να πραγματοποιηθεί σταδιακά.

Κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις άρχισε η Εφορία λόγω οφειλών προς το Δημόσιο


H καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλη Αλεβιζόπουλο, στο Βήμα 99,5, σύμφωνα με την οποία, 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας του έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.

Γιά το θέμα, μιλώντας στον ίδιο ρ/σ, η κ. Φρόσω Σταυράκη, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε πως ο σχετικός νόμος έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΠΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Συναντήθηκε το Δ.Σ. της ΕΑΠΣ στις 27 Σεπτεμβρίου με τον Υπεύθυνο του τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Μαγνησίας κ.Αθ.Νάκο.

Η Ένωσή μας παρουσίασε την δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει το πυροσβεστικό προσωπικό,που φτάνει πλέον στα επίπεδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Κατάσταση που επιδεινώνεται από το σκληρό εργασιακό περιβάλλον που επιβλήθηκε το καλοκαίρι, ειδικά στους Αξιωματικούς.
Επίσης τονίστηκε η εγκατάλειψη του πυροσβεστικού μηχανισμού, τόσο σε εξοπλισμό και μέσα, όσο και σε θεσμικές παρεμβάσεις γιά τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του.
Τέλος αναφέρθηκε στην παντελή έλλειψη επικοινωνίας των σωματείων του χώρου με την πολιτική και πυροσβεστική ηγεσία.
Από την πλευρά του ο κ.Νάκος, δήλωσε το αμέριστο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας γιά το πυροσβεστικό προσωπικό και το Π.Σ. και δήλωσε ότι θα στηρίξει με κοινοβουλευτικό έλεγχο την ανάδειξη των καίριων προβλημάτων που η ΕΑΠΣ έθεσε.

ΚΟΙΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΣΗ ΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ...



Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συναδέλφων Ειδικών Φρουρών και Συνοριοφυλάκων, έξω από την Βουλή των Ελλήνων, στις 27 Σεπτεμβρίου, την ώρα που ψηφιζόταν το νέο χαράτσι γιά τα σπίτια μέσω της ΔΕΗ.
Νωρίτερα το πρωί, είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας στο λόφο του Λυκαβητού.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και τα Δ.Σ. των σωματείων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΑΠΣ

Η κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια της συγκέντρωσης στη ΔΕΘ, των διαμαρτυριών μπροστά στην πρεσβεία της Γερμανίας και των γραφείων της Ε.Ε. και φέρνει πλέον στο προσκήνιο την ανάγκη της δυναμικής ενεργοποίησης των συναδέλφων γιά να σταματήσει η ανεξέλεγχτη πορεία προς την φτώχεια και την εξαθλίωση που μας οδηγεί η κυβέρνηση, οι δανειστές και το αδηφάγο κεφάλαιο.