Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

27/1/11

Ο μισθός μας σε κίνδυνο

Συνάδελφοι


Μετά από τις δραματικές μειώσεις που έγιναν στις πενιχρές αποδοχές μας το 2010, δυστυχώς προοιωνίζονται αντίστοιχες και το 2011.
Ειδικότερα στον προϋπολογισμό του 2011, με ιδιαίτερη έκπληξη αναγνώσαμε ότι η Κυβέρνηση προβλέπει και αυτή τη φορά μεγάλες μειώσεις στις βασικές μας αποδοχές.
Έτσι οι διαχειριστές της «κρίσης» αγνόησαν τις προτάσεις της Υπηρεσίας μας, για τις πραγματικές ανάγκες και προχώρησαν σε «σκληρό μαχαίρι.»

Ειδικότερα, προβλέπονται 4.434.616 ευρώ λιγότερα για το βασικό μας μισθό, 1.630.000 λιγότερα για το Επίδομα Χρόνου, 465.000 λιγότερα για το Επίδομα Εορτών, 200.000 λιγότερα για την Οικογενειακή παροχή, 300.000 λιγότερα για το Επίδομα Εξομάλυνσης και 300.000 λιγότερα για το επίδομα Ειδικής Απασχόλησης.

Επίσης δραματική μείωση, που ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ προβλέπεται στα έξοδα μετακίνησης εσωτερικού (αποχαιρετάμε το δασικό;) καθώς και 200.000 από τα έξοδα μετάθεσης ή απόσπασης.

Συνάδελφοι

Η νέα αυτή εξέλιξη δείχνει ή ο προϋπολογισμός του 2011, αναφορικά με το Π.Σ. είναι «μη εκτελέσιμος», ή ότι επέρχεται «νέο μαχαίρι» στις περιτετμημένες αποδοχές μας.

Ήδη έχουμε αποστείλει σχετικές παρεμβάσεις μας στους συναρμόδιους Υπουργούς.
Δυστυχώς φαίνεται ότι η «Τροικανή» επίθεση δεν έχει τέλος.

Σας καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση


«Ιndignez-vous!»

Ο μισθός μας σε κίνδυνο

27/1/20111
Προς 1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

2 Υπουργό Οικονομικών



Κύριε Υπουργέ
Με ιδιαίτερη έκπληξη είδαμε τον πίνακα τη; Κατανομής των σχετικών πιστώσεων που έχουν προβλεφθεί για το Π.Σ. το 2011.
Πέρα από τις μειώσεις που έχουν προβλεφθεί για τις βασικές λειτουργικές ανάγκες του Π.Σ (προμήθειες καυσίμων, λιπαντικών, ειδών συντήρησης και επισκευής εγκαταστάσεων κ.λ.π.), αναγνώσαμε τεράστιες μειώσεις στα προβλεπόμενα ποσά των βασικών αποδοχών μας, σε σχέση με τα ποσά που υπολόγισε η Υπηρεσία μας.
Συγκεκριμένα
για το Βασικό Μισθό του προσωπικού του Π.Σ. προβλέφθηκε το ποσό των 99.446.316 ευρώ, ποσό δηλαδή 4.434.616 ευρώ λιγότερα από το σχετικό ποσό που υπολόγισε η Υπηρεσία μας βασιζόμενη στα πραγματικά στοιχεία.
για το Επίδομα Χρόνου 1.630.000 λιγότερα.
για το Επίδομα Εορτών 465.000 λιγότερα.
για την Οικογενειακή παροχή 200.000 λιγότερα.
για το Επίδομα Εξομάλυνσης 300.000 λιγότερα
για το επίδομα Ειδικής Απασχόλησης 300.000 λιγότερα
Το δε μεγαλύτερο «μαχαίρι» πέφτει στα έξοδα μετακίνησης στο εσωτερικό όπου υπάρχει μείωση 6.800.000 ευρώ και στα έξοδα μετάθεσης ή απόσπασης όπου υπάρχει μείωση 200.0000 ευρώ.
Κύριε Υπουργέ
Οι μεγάλες αυτές μειώσεις δείχνουν ξεκάθαρα δύο πράγματα ή ότι ο προϋπολογισμός είναι «μη εκτελέσιμος» ή ότι επέρχεται νέο «μαχαίρι» αυτή τη φορά στο βασικό μισθό μας.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουμε την πραγματικότητα.
Περιμένουμε την άμεση παρέμβαση σας.

Σεργιάνι στη ζωή

Σ' ένα νησί του Αιγαίου, ένα παιδί εξαφανίζεται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ανάστατοι οι κάτοικοι το αναζητούν. Μάταια όμως. Μια οικογένεια από την Ελλάδα αποφασίζει να μεταναστεύσει στο Περθ της Αυστραλίας για μια καλύτερη ζωή. Μια νέα κοπέλα, η Μαρία, που προσπαθώντας να πραγματοποιήσει τα όνειρά της, εγκλωβίζεται σ' ένα μυστικό που για οποιαδήποτε άλλη γυναίκα αποτελεί το μεγαλύτερο αγαθό. Και κάπου εκεί ο Φράνσις κι ο Μιχάλης. Το κοινό σημείο και των τριών, η αγάπη και ο έρωτας. Συναισθήματα που δυστυχώς μετατρέπονται σε άρρωστο πάθος και ανελέητη εκδίκηση. Απλοί άνθρωποι, που προσπαθούν να ισορροπήσουν, υπακούοντας άλλοτε στην καρδιά και άλλοτε στη λογική. Κάπου, όμως, χάνουν στο ζύγι και οι ρόλοι αλλάζουν. Οι θύτες γίνονται θύματα και το «Σεργιάνι στη ζωή» φέρνει πίκρα και λύπη.
Πρόκειται για μυθιστόρημα, γραμμένο από τον Κώστα Ν. Βελούτσο, συνάδελφο από την Μυτιλήνη.Το μυθιστόρημα που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του συναδέλφου του Νίκου Πασίδη που πρόσφατα έφυγε απ΄την ζωή σε ηλικία 37 ετών, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ιωλκός.

ΚΑΙ ΡΙΧΝΑΝ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!!!


Το απόσπασμα είναι από τα περιβόητα Intelligence Reports τα οποία βρέθηκαν στο αρχείο του Χριστοφοράκου.
Είναι η αναγγελία της μεγάλης τραγωδίας των φονικών πυρκαγιών του 2007.

Αλήθεια εαν είναι αληθινό, αυτός που το έλαβε το πήγε στον εισαγγελέα;
Και το βασικότερο ποιός το συνέταξε;