Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

10/1/11

Κατά 80% μειωμένο το κονδύλι για το πυροσβεστικό σώμα

Μειωμένα κατά 80% θα είναι τα κονδύλια του πυροσβεστικού σώματος. Αυτό πολύ απλά θα σημαίνει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, μειωμένος αριθμός υδροφόρων οχημάτων, ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, ανεπαρκής εκπαίδευση του προσωπικού και κακή συντήρηση του εξοπλισμού.

Αναφορικά με το ανθρώπινο δυναμικό, 10.000 μόνιμοι πυροσβέστες θα δουν το μισθό τους να συρρικνώνεται κατά 30% σε σχέση με το 2010. Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες που θα βρεθούν στον αέρα εξαιτίας του νέου σχεδίου νόμου που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο υπουργικό συμβούλιο. Την ίδια ώρα, πρόκειται να μειωθούν κατά 50% οι δαπάνες για την εκπαίδευση των πυροσβεστών. Συγκεκριμένα το κονδύλι για την εκπαίδευση θα μειωθεί από τις 105.000 ευρώ που ήταν το 2010 σε 50.000 ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια

Σφυροκόπημα Πάγκαλου από την Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου: «Οι προκλήσεις έχουν και τα όριά τους και στο τέλος συμπαρασύρουν όσους τις ανέχονται»

Δριμύτατη επίθεση σε βάρος του Θεόδωρου Πάγκαλου εξαπέλυσε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, καλώντας τον Πρωθυπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «γιατί οι προκλήσεις έχουν και τα όριά τους και στο τέλος συμπαρασύρουν όσους τις ανέχονται».

Διαβάστε περισσότερα

O "παραγωγικός" κ.Πάγκαλος: Σε σουίτα των 5.400 ευρώ την ημέρα με σαμπάνιες & αστακούς

Ιδιαίτερα παραγωγικός στην κατανάλωση σαμπάνιας, αστακού, καραβίδων και φουαγκρά αποδεικνύεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αφού επί δέκα ημέρες και ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες από τα παραπάνω εδέσματα και φιλοξενήθηκε σε σουίτα των 5.400 ευρώ στο "hype" ξενοδοχείο του Συντάγματος «King George Palace».

Διαβάστε περισσότερα