Επιμέλεια

Επιμέλεια
Γιάννης Σταμούλης

15/11/10

ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ



Λίγο μετά την πολυσυζητημένη διάλεξή του στην Αθήνα, ο διεθνούς κύρους ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης μίλησε στην «F.S.» για τις ιδέες που ενέπνευσαν το νέο του βιβλίο «Μία νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» (εκδ. Λιβάνη). Μεταξύ άλλων, μιλά για την ανάγκη απεξάρτησης της ελληνικής διπλωματίας από το αμερικανικό άρμα και τους λόγους για τους οποίους η στήριξή μας προς την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είναι πλέον παρωχημένη. Δεν παραλείπει, τέλος, να αναφερθεί στις αιτίες παρακμής της Ελλάδας, κεντρική εκ των οποίων είναι η «γενική προσπάθεια αποδυνάμωσης ορισμένων συνιστωσών της εθνικής μας ταυτότητας, όπως είναι η παιδεία, η θρησκεία και η περηφάνια για την ιστορία μας».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη

Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ




Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Σχετικά με την σημαντική έλλειψη δύναμης στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια στο Νομό Δωδεκανήσου»

Με πολλά και σημαντικά προβλήματα ταλανίζεται το...
Πυροσβεστικό Σώμα στο νομό Δωδεκανήσου. Το κυριότερο από αυτά αφορά στην έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού, προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα όλες οι υπηρεσίες και τα κλιμάκια στα νησιά του νομού. Το πρόβλημα αυτό είναι εξαιρετικά έντονο γιατί επιτείνεται και από τη γεωγραφική ασυνέχεια, που χαρακτηρίζει τον πολυνησιακό νομό μας, γεγονός που καθιστά εξαιρετική δύσκολη τη μεταφορά προσωπικού από νησί σε νησί, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

διαβάστε περισσότερα

Ο "πύργος της κολάσεως" στην Κίνα


Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Δευτέρα σε ουρανοξύστη της Σαγκάης, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές αρχές της πόλης...

διαβάστε περισσότερα

Ο σκοπός ... της μονιμότητας!!!


Τον τελευταίο καιρό ακούμε και διαβάζουμε για την ανάγκη άρσης την μονιμότητας των κακών και υπεύθυνων για όλα τα δεινά αυτής της χώρας δημοσίων υπαλλήλων!... κανείς όμως δεν μας είπε γιατί υπάρχει αυτή η μονιμότητα η οποία μάλιστα προστατεύεται από το Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα νούμερο ένα χώρα στην Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα!



Η Ελλάδα είναι η νούμερο ένα ευρωπαϊκή χώρα που κινδυνεύει από τη τρομοκρατικό χτύπημα ! Παγκοσμίως ανέβηκε στην 24η θέση από τη 57η που βρισκόταν πέρσι. Τα στοιχεία προέρχονται από την Maplecroft,την εταιρεία που ειδικεύεται στη μελέτη φυσικών ή ανθρώπινων κινδύνων. Σε μία λίστα ανεβήκαμε κι αυτή είναι για την τρομοκρατία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ




Στη δημοσιότητα έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φιλ. Σαχινίδης, την εγκύκλιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για όσους απόστρατους εργάζονται ή επιθυμούν να εργασθούν προκειμένου να ενισχύσουν το ήδη πενιχρό εισόδημα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέλος Νοεμβρίου η μισθοδοσία από την Ενιαία Αρχή



Από τα τέλη Νοέμβριου θα αρχίσει η μισθοδοσία των δημόσιων υπαλλήλων από την Ενιαία αρχή πληρωμών καθώς ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των κυριότερων μηχανογραφικών συστημάτων που θα την υποστηρίζουν. Με την έναρξη της μισθοδοσίας από την ενιαία αρχή, θα σταματήσει και η μισθοδοσία των υπαλλήλων από διαφορετικούς φορείς ενώ το γενικό λογιστήριο του κράτους θα έχει πλήρη εικόνα για το μισθολογικό κονδύλι του προϋπολογισμού.

Διαβάστε περισσότερα